Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

5 érv az újépítésű lakások mellett

2017. október 06. - Otthon

Számtalan új építkezési beruházásról, lakóházak, lakóparkok építéséről olvasni, íme öt érv, miért érdemes ezekben az ingatlanokban gondolkodni.

Alig győzzük számba venni az új lakóparki beruházásokat. Már csaknem 70 olyan van, amelyik 30 lakásnál többet tartalmaz. Nem megyünk végig, inkább az öt legfontosabb érvet soroljuk mellettük.

1. Könnyű hitelfelvétel

A bankok könnyebben finanszírozzák ezeket a lakásokat, mint a használtakat, így aki hitelfelvételben gondolkodik, esetleg elsőlakásként szeretné megvásárolni a gyerekének, akkor jól járhat.

2. CSOK

Nemcsak első lakásként, hanem családoknak is kedvezőek, a CSOK miatt. Az újépítésű ingatlanok tervezési szakaszában is igényelhető.

the-charm-townhouse-mga-4-810x540.jpg

3. Olcsó fenntarthatóság

Olcsóbb a havi rezsi, mint egy családi házé vagy egy használt, belvárosi gangos lakásé. 

4. A vevő beleszólhat az enteriőrbe

Saját ízlésnek megfelelően készül, azaz a leendő lakónak van beleszólása abba, milyen színű fából készüljön a konyhabútor, milyen padló legyen és hol legyen a sütő. A falak színeiről nem is beszélve. Sőt, még falakat is át lehet tetetni, ha időben elkezdünk tárgyalni a beruházóval. 

5. Nem kell lecserélni a vezetékeket egy éven belül

Minőségi anyagokból készülnek a lakások, ráadásul ma már odafigyelnek az építtetők a hangszigetelésre is, így nem kell hallgatni a szomszéd életét, ahogyan a panelekben lakók vagy a gangos lakásokban élők teszik nap mint nap.

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr712909276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.10.06. 17:08:19

hát, a szomszéd utcában építkeznek(társasház)... a minőseg.. khmm.. még a laikus számára is borzalmas, szóval kösz nem.
Cserébe megugrottak a betöréses lopások a környéken (tavaly 1 volt kb, idén már 12, és hol van még az év vége).

Tamzi 2017.10.07. 09:53:23

Persze. Különösen érdemes új építésű társasházi formában gondolkodni. Megáll az ész, hogy emberek képesek bármikor percek alatt csődbe vihető vállalkozásoknak milliókat befizetni, mikor a telken még egy kapavágás sem történt. Aztán kifizetik a vételárat, albetétesítés nélkül, a projekt cég meg nem fizeti a törlesztőrészletet, még egyszer megvehetik a lakást. Gyakori, hogy az önkormányzat nem adja meg a használatba vételit, mert pl a beígért többszintes parkolás gépészetét már nem csinálják meg, így kevesebb a parkoló mint a lakásszám. Aztán telnek a hónapok és szépen jönnek a kivitelezési hibák, repedések oldalfalakon, holkeren, padozaton, megszoruló ajtók, különféle beázások a lapostető szigetelési hibái miatt. Az eladó/beruházó meg megszűnt, ha meg nem, akkor senkinek ne legyenek illúziói, hogy lefizetik a közös képviselőt, hogy mentesüljenek az akár több száz milliós garanciális és szavatossági alapon történő javításoktól. És persze majd a lakók leváltják az ilyen közös képviselőt. Ez csak álom. Az első perctől kis piti kedvezményekkel építeni fogja a klientúráját, engedély nélküli átépítések, terasz erkély beépítések, közös tulajdon engedély nélküli használata magáncélra stb.stb. Ez ám az igazi maffia. Meg mikor egy több száz lakásos társasház szobát mennyezetig kitöltő irathalmaza a hatóságoknál elfér egy egyszerű papírdobozban, még az igazságügyi szakértő sem tudja megszerezni a munkanaplót, részletes terveket stb. De nincs semmi baj, rohanjunk csak új társasházi lakást vásárolni.

Tamzi 2017.10.07. 09:55:56

Társasházi lakást? Soha! Se régi, se új építésűt.
süti beállítások módosítása