Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

A konyhasziget csak akkor jó döntés, ha van rá hely

2017. december 06. - Otthon

Az alapszabály az, hogy a konyhasziget körül 120 centiméternyi helyet hagyni kell.

A konyhasziget jó döntés, ha bővíteni szeretnénk a konyhát, és tárolásra illetve megnövelt konyhapultra van szükség. Sokan azt a megoldást választják, hogy a konyhaszigetre építik a mosogatót, mellette pedig pultként használják a szigetrészt.

Vannak, akik étkezőként használják egy részét, valamelyik sarokban reggeliző helyet bátran kialakíthatunk. Széppé, elegánssá teheti a lakást, térelválasztóként is funkcionál, azonban minimum 15 négyzetméteres konyhára van szükség a kialakításához. Ennél kisebb térben élhetetlenné teszi a konyhát.

A kényelmes közlekedéshez szükséges a konyhasziget körül 120 centiméter, ebbe beletartoznak az ajtók és a fiókok is, amiket értelemszerűen nyitogatunk használat közben. Ha a mosogatót és a csöpögtető tálcát a konyhaszigetre tervezzük, akkor elképzelhető, hogy ez a hely kevés lesz, a sziget munkapultjának szélessége ebben az esetben legalább 90 centi kell, hogy legyen, de ha 120-150 centi, az sem gond. Azokban a konyhákban, ahol ekkora munkapultra nincs hely, a mosogatót mindenképpen máshova érdemes tenni, és a legkisebb méretű munkapultot célszerű használni: a 80 centiméter széleset. 

Fotó: Elle Decor

A nagyobb családokban értelemszerűen felmerül az igény arra, hogy körbeüljék a konyhaszigetet, ehhez minimum egy méter széles pultot tervezzünk, különben kevés lesz a hely az asztalnak használt munkapulton. Mélységben minimum 60 centivel kalkulálhatunk, de minél nagyobb, annál jobban használható felületet kapunk.

Amennyiben főzőlap is kerül a konyhaszigetre, a szagelszívóról is gondoskodni kell, innen is látható, hogy hely hiányában végig kell gondolni, mit is szeretnénk pontosan. Ha mindenáron szeretnénk egyet, akkor a félszigetre is van lehetőség, ezt az egyik falhoz építik, és vékonyabb, mint a klasszikus konyhasziget.

Az alábbi eladó, Fatörzs utcai lakásnál igen modern konyhaszigetet alakítottak ki, felette szagelszívóval, lámpával. A fiókos tárolórész és a főzőlap jó választás.

Kattintson a képre!

2_30.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr7213406025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása