Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

7 dolog, ami minden hálószobába kell

2016. november 03. - Otthon

Kényelmes szőnyeg, egy téma, mint például a színek vagy pöttyök vagy csíkok, tökéletesen elhelyezett párnák - és ez csak pár dolog, ami az Elle Decor szerint mindenképpen kellenek a hálószobába.

ha_lo.jpg

Fotó: Pinterest

1. Kényelmes szőnyeg

Ezt mondani se kell valószínűleg, elég ha csak arra gondolunk, hogy ébredéskor mennyire jó érzés, ha a talpunk belesüpped a finom szőnyegbe.

2. Téma

Kell, hogy legyen a hálószobában témája. Jöhetnek a csíkok, pöttyök, virágminták, drámai színek, mint fekete-szürke-arany. A lényeg, hogy következetesen vezessük végig az ágynemű mintájától a falak, szőnyeg és asztali lámpák színeiben, mintáiban.

3. Párnák

Elvileg összesen hat párnának kellene lenni az ágyon, de ez például egy panellakás legkisebb szobájában nehezen mutatna jól. Két nagy és két kisebb párna is megteszi, szépen elhelyezve a falhoz /háttámlához állítva.

4. Fotel vagy szófa

Az ágyon kívül elvileg szükség van olyan bútorra, amire le lehet ülni. Már akinek ugye akkora a hálószobája, hogy a 160x200-as ágy mellé befér még két fotel vagy egy szófa.

5. Éjjeli szekrények

Az éjjeli szekrények olvasólámpákkal kellenek az ágy mellé, és kész.

6. Jó matrac

A jó matrac fogalma mindenkinek mást jelent, értelemszerűen a minőségi alvás legmeghatározóbb tárgya a matrac, ahol a napunk jelentős részét töltjük - ha betartjuk a 8 óra munka, 8 óra pihenést.

7. Fotók

De nem a családról, és főleg nem a szülőkről az ágy mellett. Hanem olyan képek legyenek, amikre jó ránézni - fekete-fehér művészi képek, vagy például a feng shuiban hívők pillangókról készült képeket tesznek a hálószobába, hogy erősítsék a szerelem, házasság területét.

Parlamenttől 5 percre art deco stílusban berendezett lakás eladó

2_4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr2411918707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Figyel Castro 2016.11.04. 08:38:55

Aki betartja a 8 ora munka-8 ora pihenest, az hogyan tudja a nap 3/4-et a haloszobaban tolteni? (24 3/4-e 18...)

Irbisz 2016.11.04. 09:17:18

Mi ez a sok „kell“ a posztban? Oke hogy divatdiktator valaki, de ne gondolja mar a sajat izleset egyetemesnek, plane “kell” szintü kinyilatkoztatasnak.

“1. Kényelmes szőnyeg
Ezt mondani se kell valószínűleg, …”
De, kellene mondani, mert egyaltalan nem “kell”. Eleve van olyan lakas, ahova nem illik vastag süppedös szönyeg (helyesebben semmilyen szönyeg), es pont itt, ahol minden a stilusra van kihegyezve, furcsa hogy erröl hirtelen elfeledkezik a poszter :). Masreszt melegpadlonal szükseg sincs ra, harmadszor van ahol poratka miatt jobb elkerülni, negyedszer takaritasa macaras, stb.

“2. Téma
Kell, hogy legyen a hálószobában témája. Jöhetnek a csíkok, pöttyök, virágminták, drámai színek, mint fekete-szürke-arany. A lényeg, hogy következetesen vezessük végig az ágynemű mintájától a falak, szőnyeg és asztali lámpák színeiben, mintáiban.
Az hogy legyen a haloszobanak temaja, helyesebben stilusa (mert ebben a kontextusban ez igy ertelmetlen, feleslegesen modoroskodo, mintha angolbol ferditette volna valaki a fenti mondatot:)), igazabol barmely lakohelysegre elmondhato, a nappalira es a fürdöszobara is, ebben semmi ujdonsag nincs.

“3. Párnák
Elvileg összesen hat párnának kellene lenni az ágyon, de ez például egy panellakás legkisebb szobájában nehezen mutatna jól. Két nagy és két kisebb párna is megteszi, szépen elhelyezve a falhoz /háttámlához állítva.”
Ez is annyira elvileg, hogy nemet negycsillagos hotelekben is csak elvetve van ilyen. Egyebkent meg total felesleges ha az ember alvashoz is egy parnat hasznal- estere meg kellene ide-oda pakolgatni az alvashoz felesleges parnakat.

“4. Fotel vagy szófa
Az ágyon kívül elvileg szükség van olyan bútorra, amire le lehet ülni. Már akinek ugye akkora a hálószobája, hogy a 160x200-as ágy mellé befér még két fotel vagy egy szófa.”
Elvileg sincs ra szükseg, arra ott van a nappali. A franciaagyra meg nem csak lefeküdni ”szabad” este 10 utan, hanem le is lehet ülni korabban is, vagy horribile dictu, lefeküdni is lehet ra mar akar napközben is (mivel eleve ez a legkenyelmesebb, ergonomiailag legjobb fekhely az egesz lakasban).

“5. Éjjeli szekrények
Az éjjeli szekrények olvasólámpákkal kellenek az ágy mellé, és kész.”
Egy fenet. Sokat olvasok, meg szemüvegem is van, mobil az ebreszteshez, de sosem volt ejjeli szekrenyem, nem is lesz, mert abszolut nem praktikus butordarab.

“6. Jó matrac”
Na egyedül ez a “kell” kategoria az itt felsorolt hetböl. De nem valami kitalalt, szubjektiv stilusbeli akarmi miatt, hanem mert tartosan jo alvashoz ez tenyleg kell, raadasul ha nem jo, egesz komoly egeszsegügyi problemakat okozhat a hianya.

”7. Fotók”
- ez mar egy fokkal ertelmesebb, de ez sem “kell”, hanem ha megy a haloszobastilushoz a kivalasztott kep/foto/illusztracio, akkor sokat dob rajta. De ilyen erövel helyette lehetne egy dekorativ szobanöveny, kisebb szobrok, akinek tetszik barmifele egyeb vizualisan jol kinezö targy/targyak.

Nem taggyűlés volt · http://coub.com/view/3zq19 2016.11.04. 09:20:27

+1
Valami klassz csaj is kéne, ez kimaradt.

Hassan0926 2016.11.04. 09:49:51

@Irbisz: Valamint a jó matrac nem ér semmit egy szar ágyráccsal.

vilagpolgar 2016.11.04. 11:22:33

@Hassan0926: A jó matrac részben azért jó matrac, mert tökmindegy mire teszed rá. Akár földre is leteheted.

RedRum 2016.11.04. 16:15:25

Egy nő kell , akivel 10-20 év után is jó.... Hmmm..."megosztani".... Többi tényleg "bikaürülék"

2016.11.04. 20:56:39

nekem hálószobám sincs

blaubner 2016.11.04. 21:47:54

Modoros baromsag.
Posztolo sajat izleset altalanositja, csak abba nem gondol bele, hogy minden lakas, ahogy minden elethelyzet is, mas es mas.
1) szonyeg: haloszoba meretenek es az egesz lakas stilusanak a fuggvenye. Vagy kell vagy nem kell, sot.
2) tema: onmagaban ertelmezhetetlen, mert nem a halonak kell sajat "temaval" ( ha mar ezt a magyartalan kifejezest hasznlja a szerzo) rendelkeznie, hanem az egesz lakasnak. Maskepp: a halonak kell illeszkednie a lakas stilusahoz.
3) parnak: netto hulyeseg, jobban mondva total szubjektiv, valaki vagy parnamanias, vagy nem. Hat parnanak semmi funkcioja nincsen.
4) szofa stb.: a szoba es lakas meretenek es stilusanak fuggvenye. Ha befer, es jol mutat, miert ne, de legalabb annyiszor teljesen oncelu lehet.
5) ejjeli szekreny: en szeretem, mert praktikus, de szvsz ez is szubjektiv. Olvasolampa: szerintem jobb es elegansabb az agy fejehez a falba epiteni, az ejjeliszekrenyen nekem kicsit maradinak tunik.
6) jo matrac: igen, ez alap
7) fotok: barmi, csak feng siu ne :-)) egyebkent lehet jo, de megint egy kicsit oncelunak tunik, szamomra inkabb csaladi fotok, kepek, konyvespolcok...
süti beállítások módosítása