Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Botokból, papírból és létrából is lehet karácsonyfánk

2016. november 26. - Otthon

Még lehet találni a Margitszigeten olyan botdarabokat, tobozokat, amikből az igazi fenyőfák helyett alternatív karácsonyfát készíthetünk.

Törökbálinti mediterrán villa eladó

torokbalinti_ot.jpg

Kattintson a képre!

Beléptünk az Advent időszakába, legalábbis hiába kezdődik hivatalosan december első hétvégéjén, már előtte két-három héttel tele vannak az üzletek az ünnepi dekorációkkal. A karácsonyfa a legfontosabb kelléke a szentestének, és ha valakinek nincs szíve igazi fenyőt venni, vagy csak minden szobába betenni valamit, ami a karácsonyfára emlékezteti, megoldhatja többféle módon is. 

A 2016-os karácsonyi időszak színe a piros lesz, legalábbis az IKEA és a Zara Home is ezt a színt részesíti előnyben az idei kínálatban. Akinek nincs tele a karácsonyi égők és díszek doboza piros színű dekorral, nem szükséges rohannia a boltokba, az ünnepi szezon tényleg nem a pénzköltéstől lesz boldogabb. A homedecor oldalakat fellapozva számtalan szuper jó megoldást találtam a karácsonyfára, a kedvenceim a könyves megoldások, mert ezt akár egy LED-es elemes izzóval a dolgozószobába vagy akár a munkahelyi íróasztalra is el tudom képzelni. Igaz, legalább 40 darab könyv kell ahhoz, ha csak egy kisebb, körülbelül 30 cm magas 'fát' szeretnénk, ha egy másfél méteresben gondolkodik bárki is, érdemes bevásárolnia egy antik könyvkereskedésben. 

Ez a gyönyörű kert egy budaörsi házhoz tartozik, ami eladó:

10.jpg

Kattintson a képre!

A könyvekből készült alternatív karácsonyfa mellett a botokból készült fák is igen népszerűek a neten, a rövidebbtől a hosszabbig felülről lefelé haladva, zsinórral összekötve és fellógatva a falra dekoratív megoldás. A botokat előtte biztosan meg kell tisztítani és valamivel érdemes lekezelni - bár ha csak tényleg 2 hétre lesznek a lakásban, és utána a kukába végzik, akkor a csiszolás, lakkozás nem eget rengetően fontosak.

Az asztalra dísznek tobozokból is készülhetnek mini fák, a tobozokat is meg kell tisztítani, és mindenképpen be kell festeni: arany, zöld vagy akár piros is lehet. Fontos, hogy valamiféle apró díszt ragasszunk a tobozra, érzékeltetve, hogy ez nem egy befestett toboz, hanem karácsonyfa szerűség. A háromszög formát a létra is megadja, ha valakinek fából készült, főleg a könyvtárakban használt fa létrája van, akkor percek alatt elkészítheti a saját ünnepi fáját.

Ami mindenféle típusú alternatív fához szükséges:

- háromszög alakú legyen

- karácsonyi izzók legyenek rajta lehetőleg követve a háromszög alakot

- karácsonyi dekorációk (gömbök, műhó, kismadár, papírmasé, hóember, bármi)

- hely a kész karácsonyfának

Az alábbi galériában számtalan ötletet szedtem össze, igyekeztem úgy válogatni a képeket, hogy ránézésre látható legyen, mennyire pofonegyszerű elkészíteni, és mennyire mutatósak.

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr9411965153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása