Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Pénzt is lehet mosni Coca-Colával

2017. február 17. - Otthon

Eddig 12 millióan nézték meg a Facebookon a Nifty oldalán, mi az az öt dolog, amit Coca-Colával tökéletesen lehet tisztítani. 

A Coca-Cola körülbelül olyan csodaszer a háztartásban, mint az ecet, csak nálunk valahogy még nem terjedt el, hogy tisztításra is használjuk. A Buzzfeed DIY videós oldala, a Nifty tette közzé pár másodpercben, milyen aprólékos takarítást végezhetünk a klasszikus kólával, tényleg meggyőző a videó, annyira, hogy rengetegen megnézték. Ha már Coca-Cola, itt emlékeztetünk nem régen közölt posztunkra, amiben részletesen megírtuk, hogy a világcég örököse, egy bizonyos Alkiviades David épp most adta el kaliforniai luxus villáját.

Szóval, nézzük, mire is jó ez a barna lé, mit lehet tisztítani vele:

1. Az aprópénzt 

A szinte elfekedett ötforintosok, tízforintosok és húszforintosok ragyogó tiszták lesznek, ahogy megmártjuk azokat egy tál kólában.

2. Bádog locsolót

Nemcsak a fémpénzt, de a fémből készült, kissé rozsdás locsolót is megpucolja a kóla.

3. Az odaragadt rágógumit

Az asztalra tapadt rágógumira elég egy kis kólát önteni, és egy ronggyal eltakarítani a rágógumi maradékát, hatékonyabbnak tűnik a Coca-Cola, mint bármi más megoldás.

4. Porcelánt

Ha anno az inasok tudták volna a grófi lakokban, hogy a kóla gyönyörűen lepucolja a családi porcelánkészletet, biztosan csak azt használták volna. Gyors és hatékony.

5. Koszos üveget

Az üvegfelületek tisztítására is jó a kóla, még akár a nagyon koszos üvegekre is, a titok annyi, hogy a felületre locsolt kólát fogkefével kell végigsikálni az üvegen. Tényleg működik.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr3712268232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2017.02.17. 22:48:46

és ha megisszuk a belünket is tiszticcsa

Thomas Dantes 2017.02.18. 15:05:30

Most fedezik fel...Aha. Amikor még alig volt net, ezeket már akkor is mindenki mondogatta.

Amúgy ja. Elképesztő. Miért is működik így? Mert pl: savas . Ja. És mitől savas? A citromsavtól. Na ennyiterről.

Car Mandiner · http://kaszni.blog.hu/ 2017.02.18. 16:16:04

@Mr. Neutron: @Thomas Dantes: bizony, Neutron tudja a megfejtést, bár csak cimkét kell olvasni. Aki igazán akar takarítani vegyen RO55-öt, ami 20% foszforsav desztiláltvizes oldata, takarításhoz még bőven hígítható, a pályaudvari klotyót is újjá varázsolja, hogy a többit ne is soroljam.

Nico 1 2017.02.18. 16:28:52

@Burgermeister: Lájkolom as megjegyzésed

Fazakas László 2017.02.18. 17:48:30

Még jó, hogy vetekszik!
Ha már egyszer igazi FOSZFORSAV van benne!
Csak azt tudnám, hogy oda bele minek?
Tán az a szándékosan generált ám kései csontritkulás egyik előszobája?

csíra 2017.02.18. 18:39:34

Nem tudom, csak én vagyok az, akit baromi nem zavar, hogy a nálam - csak átmenetileg - lévő aprópénz mennyire koszos vagy sem?! A többi dologra sem fogom használni, mert vagy nincs hozzá szerencsém, vagy van rá más megoldás. Ablakot, üveget például ecettel tisztítom, ha nincs a kezemügyében ablaktisztító.
Egyetlen dolog, amire szívesen használom, ha pár havonta veszünk egy palack kólát: WC-tisztításra, ha szükséges. De az ecet erre is jó, az meg mindig van itthon.

NoOne 2017.02.18. 21:05:17

@Fazakas László: "foszforsav... - ... szándékosan generált ám kései csontritkulás" - neked is több a bátorságod, mint az eszed, ugye? Mielőtt ilyen hülyeséget leírsz, legalább tedd meg, hogy rákeresel a kedvenc keresődben arra, hogy "foszforsaav + élelmiszer", ja és nem árt, hogyha el is olvasol néhány sort. Mit gondolsz például, az almában vagy babban több a foszfor? Ha már itt tartunk, szerinted meddig marad foszforsav a foszforsav, ha "szájon át" fogyasztod? Ugye nem gondolod te is, hogy az emésztőrendszerből "sav" formájában kerül tovább és a szervezetet is "savasítja"?
Bocs, nem akartalak megbántatni, de elég egy "táplálékszakértő norbi" a netre.

Fazakas László 2017.02.19. 05:37:52

@NoOne:
Miután én - a végzettségemre nézve (és több mint 40 éves vegyipari tapasztalatomra nézve) - vegyésztechnikus vagyok, nekem valójában nem kell bemutatnod a foszforsavat. De a többit sem.
És persze az aszpartámot meg az acetil-K-szulfamátot sem, amelyeket nagy előszeretettel használnak manapság a mindenféle üditő- és italgyártók - az olcsósága miatt cukor helyett.
Aztán ha majd a nagy probléma úgy kb. 20 év múlva beüt, akkor egyből megy majd rá a rácsodálkozás, hogy jééé - meg jaaaa, de azt mi kérem nem tudtuk ...
Mellesleg - az almában almasav van. És némi-nemű asztkorbinsav. A babban meg keményítő.
És ha már ennyire okos vagy, ihatsz akár sósavat is, hiszem a gyakorlatban a gyomorsav is abból áll. Igaz - csupán sósavas pepszin formájában, de számít manapság egy ilyen kicsinység?

NoOne 2017.04.09. 22:29:30

@Fazakas László: lehet, hogy vegyésztechnikus vagy, de úgy tűnik nem az élelmiszeriparban. Szóval igen, nagyon is számítanak a "kicsinységek".
süti beállítások módosítása