Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Dögös könyvespolcok, hangulatos olvasósarkok

2017. március 15. - Otthon

Bár ma már kevésbé a könyvek jelentik a kikapcsolódást otthon, azért még vagyunk páran, akik szentül hiszünk abban, hogy könyveket igenis fontos olvasni. Ráadásul a lakberendezésben is van helyük: elképesztő hangulatot adhat egy-egy ügyesen kialakított olvasósarok.

A könyvek azok, amiket általában az első randin is megnézünk a másik lakásában. Fontosak, még 2017-ben is, és sokat elmondanak a tulajdonosukról. Például, ha valaki színek szerint rendezi a könyveit, azzal sincsen semmi gond, de nem valószínű, hogy olyasvalakit takarnak a könyvek, aki rengeteget olvas. Hosszútávú következtetéseket nem érdemes levonni a könyvek elrendezéséből, de tény, hogy aki a számítógépén külön katalógust készített a könyveinek, és azokat címkékkel is ellátja, semmiképp ne vegyen feleségül olyasvalakit, aki csak színek szerint pakolja egymáshoz a könyveket a polcokon.

A társkeresés ennyire leegyszerűsített módszeréről továbbugorva, a könyvek azok, amik az internet és e-book világában szinte feleslegesnek tárgyaknak tűnnek. Sokan alig tartanak otthon, mert egyszerűen nem fér bele az életükbe, hogy levegyenek egy könyvet a polcról. Leginkább nekik ajánlom az alábbi galériát, amiben igyekszem rámutatni arra, hogy igenis tud trendi és dögös lenni egy könyvespolc otthon. Csak jól kell kitalálni a stílust, és a rendelkezésünkre álló hellyel is számolnunk kell.

Mutatós, ha a polc faltól falig áll, a földtől a plafonig, ahogy az alábbi kiadó Vas utcai lakásnál is látható. Ez a megoldás kifejezetten nagy lakásokban mutat jól, a kicsi garzonokban biztosan elnyomná a teret. Az is jó megoldás a nagy belmagasságú lakásokban, ha egy szép üvegajtóval vagy paravánnal elválasztjuk a könyves sarkot, és beteszünk oda egy gyönyörű, kényelmes szófát vagy fotelt. Választhatjuk azt is, hogy helytakarékosan a lépcső alá vagy galériázott lakásokban a galéria alá pakoljuk be a könyveket. 

8_2_1.jpg

Kattints a képre a többi fotóhoz!

Íme néhány inspiráló kép az olvasósarokhoz:

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr7112334669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rearwindow 2017.03.16. 10:04:28

gyermekkorom folytonos portörléssel telt. Amikor saját lakásom lett, alap volt, hogy kizárólag üvegajtós könyvszekrény teheti be a lábát hozzám :)

Patrick Bateman 2017.03.16. 10:58:12

Léteznek szép könyvespolcok, de ez speciel mind randa. Generálisan érvényes pl. hogy nippeket, dísztányérokat könyvespolcon nem tartunk (meg eleve sehol, persze)

2017.03.16. 11:18:34

hátigen, kultúrember könyvespolcon könyvet tart (és _soha_ nincs elég hely a könyveknek, akkor se , ha már nem látszik a fal az ivar polcerendszertől - és akkor a kultúrember feladja és csendben átáll digitálisra

Girhes Joe 2017.03.16. 14:06:14

Azért logikusan, informatikus módra végiggondolva elég mókás, hogy a 21. század könyvmolyai nem látják be, hogy a papír alapú könyv nem más, mint egy ősrégi, elavult információtároló formátum. Akkor nekem is VHS magnót, meg dizájnerpolcra rendezett fél szobányi videókazetta-mennyiséget kéne otthon tartanom, ha szeretem a filmeket, csak mert az olyan jó kis ódon formátum, és micsoda élmény a kazettát kikeresni a polcon, meg előre és hátra tekergetni (vö. a papír szaga, meg a mozdulat, ahogy a könyvet leveszik és fellapozzák)? Hogyhogy nem inkább a TARTALOM a lényeg? Ha valakinek az fáj, hogy ugyanaz a félszobányi tartalom belefér egy 50 grammos ketyerébe (amin ugyanúgy tudja olvasni, mint papírról, mert nem világítja ki a szemét, lásd e-ink), nem nyom több tonnát, és akár egy repülőn ott van kéznél bármelyik könyve, annál én azt feltételezem, hogy inkább villogni akar a vendégeinek a műveltségével, nem pedig ténylegesen művelődni.
süti beállítások módosítása