Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

A Downton Abbey hangulata csak félórányira van Budapesttől

2017. május 23. - Otthon

Budapesttől 35 kilométerre, Martonvásár közelében eladó egy olyan ősfákkal teli kastély, ahol akár a Downton Abbey következő epizódjait is leforgathatnák. 

Az eladó kastély, a birtokával együtt még az 1820-ban épült, tehát akár Beethoven maga is sétálgathatott a több száz éves fák között. A régi korokat idéző kastély 500 négyzetméter alapterületű, és tartozik hozzá egy melléképület, amivel együtt összesen ezer négyzetméteres. A pince további 150 négyzetmétert fed le. Ha valakit esetleg az a kérdés izgatna, hogy mégis mennyibe kerül egy ilyen kastélyt felfűteni telente, annak azt a megnyugtató választ kell adnunk, hogy a birtok saját melegvízű kútja szolgáltatja a fűtést, ami a saját víztoronnyal és fúrt kutakkal együtt teljesen ingyen van. A vízellátás egy életre megoldott a kastélyban. 

A birtokhoz tartozik még egy háromlakásos személyzeti ház, három garázs, magtár, istálló, saját kápolna (!!), korabeli úszómedence és borospince. A parkban lélegzetelállító látvány fogad bárkit: napóra, Tabánból menekített eredeti gázlámpa a háborús időkből, kerekes kút és különleges madarak. Mivel a telek 8 %-a beépíthető, így a 70 000 négyzetméteres területre még bőven lehet építkezni, akár további 4000 négyzetméternyi épület is ráfér, mert annyira nagy. És csak egy mellékes megjegyzés, bár több mint ezerszer akkora, mint egy belvárosi budapesti eladó lakás, az ára közel sem ennyivel magasabb, arányait tekintve nem is drága a hirdetésben írt 311 millió forint. 

Íme a kastély:

Kattintson a képre a többi fotóhoz!

2_12_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr7412509911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása