Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

A geometrikus mintáké a jövő

2017. május 29. - Otthon

Pasztell színű háromszögek a csempén, körök a tapétán, hatszögek a székeken - ilyen, ha a modern belsőépítészet mellett döntünk.

A geometriai formák és minták a modern belsőépítészeti trendek egyike. A különböző geometrikus formákat használva világos, átlátható és modern belső tereket kreálhatunk, a mintákkal egyensúlyba hozhatjuk a szobákat, és egyedivé tehetjük az otthoni hangulatot.

A geometriai mintákat az ókori görögöknek köszönheti a világ, de az ősi Kínában is használták, a Feng shui elvei pontosan a geometriai mintákon alapul. Alapvetően minden belsőépítészeti trend a geometriai mintákon alapul, vegyük például az egyszerű kagylófotelt, ami kör formájú. Az építészeti tervezés és a lakberendezés tükrözi az emberek ízlését, passzol az otthoni tevékenységekhez és kényelmes otthont is teremt. Az élettereket egyensúlyba hozhatjuk egymással, ha bátran játszunk a geometrikus mintákkal: ami felbukkan a mosdóban, az visszaköszönhet a konyhai törlőkendőn vagy éppen a gardróbszobában. Így lesz harmónia a lakásban.

Az alábbi eladó Jókai utcai lakásban tökéletesen működik a háromszögekkel díszített csempe a kagylófotellel, a kör alakú lámpabúrával és a kör alakú ülőkével:

Kattintson a képre!

1_15.jpg

Ha beleszeretünk egy-egy tapétába, csempébe, amin háromszögek, hatszögek vagy hasonló geometriai minták vannak, érdemes átgondolni, mennyit is szeretnénk azokból használni. A túl sok elnyomja a teret, és nem tud úgy érvényesülni - még tapétákban is érdemes maximum egy falnyit felhasználni, és a többi fal legyen egyszínű.

A színek is számítanak, egyedül talán a tiszta fehér lakásokban mindegy, hogy milyen színű geometriai mintákat választunk, de a színes falakkal, sötétpiros falszínnel például már lehet, hogy túl sok lesz a mintás csempe. Nemcsak a adott életteret kell nézni, hanem az egész lakást: a mintákkal harmóniát és kellemes légkört teremtsünk, ne pedig zsúfolt tereket.

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr9112537059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása