Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Mindent ellepnek a panorámás tapéták

2017. június 13. - Otthon

A nyolcvanas években nehéz volt találni legalább egy olyan lakást a paneltömbökben, ahol a nappali falát nem díszítette a teljes falnyi tájkép. A teljes falnyi panorámás, tájképes tapéták mára újjászülettek, és egész másmilyen mintákban - nemcsak abban a 3-4 féle mintában - el fogják ismét lepni a panelek falait (is.)

Valós tájképek, valós történetek elevenednek meg az újfajta panorámás tapétákon, amik teljesen átalakítják bármilyen helyiség hangulatát. A skandináv hangulatú, japán motívumokkal teli tapéták mellett etnikai, népi mintákat is találni, de van lehetőség geometriai vagy az univerzumot ábrázoló tapétát is vásárolni. Bőven találni a neten a francia tervezőktől növénymintás, állatmintás tapétákat. Az anyagok általában textil - bőr- színlelt krokodil, amik tökéletesen utánozzák a selyem és a papír textúráját. 

Fényes felületű, könnyen ragasztható, kellemes tapintású tájképekről van szó, amiket ha megununk, könnyen el lehet távolítani a falról. Az eltávolítás nem károsítja a falat, az öntapadós tapéták egytől egyig víz-alapúak. Ma már arra is van mód, hogy művészek alkotásait ragasszuk a falainkra, kreatív és egyedi tapétákkal mutassuk meg a saját személyiségünket otthonunkban.

Ma is akadnak még panellakások, ahol a falakat tájak, fák, virágok, madarak díszítik, hatalmas méretben. Ilyen az alábbi eladó szegedi panellakás is, ahol a sárga falra a sarokba egy óriási fa került:

Kattintson a képre!

0_58.jpg

Több olyan panorámás tapéta is kapható, amik amellett, hogy ártalmatlanok az egészségre és a környezetre, tökéletesen vízzáró felületet kaptak, így akár a vizes blokkokhoz, nedves helyiségekhez is használhatók. Ezek a háttérképek dzsungelmintában vagy a hatalmas páfránylevél mintákkal is tökéletesen mutatnak bármilyen helyiségben. Egyelőre sajnos csak neten lehet rendelni, de érdemes megkérdezni a designer boltokban is - mint például a Hephaistos.

Fotó: MarieClaireMaison

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr6112585831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

plokmi 2017.06.13. 18:10:58

Ezek még alulról sem érik el a gagyi kategóriát. A professzionális kézzel festett realisztikus képek egyre népszerűbbek. Persze itt is van igénytelen, de akadnak remekművek is. Csak pénz kérdése.

www.google.hu/search?q=wall+pictures&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjllr2YmbvUAhUG0RQKHV7yABYQ_AUIBigB&biw=1600&bih=1076#newwindow=1&tbm=isch&q=airbrush+wall+art&imgrc=ci2K7VnykCowGM:

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2017.06.14. 13:01:57

Sokan igénytelen dolognak tartják, de szerintem egy jól megválasztott tapéta igenis jól néz ki.
süti beállítások módosítása