Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Eladó Houdini, a magyar illuzionista harlemi otthona

2017. július 02. - Otthon

Harry Houdini Weisz Erik néven született Budapesten, cipőpucolóként és újságkihordóként kezdte pályafutását Amerikában. Most a piacra került egykori harlemi lakása.

A modern kor egyik legnagyobb neve Harry Houdini, aki a Csengery utcában született 1874-ben. Négy éves volt, amikor a családja elhagyta Magyarországot és az Egyesült Államokba költöztek. Wisconsin állam Appleton városában telepedtek le, később Houdini ezt a várost tartotta szülőhelyének. Valódi születési helye és élete csak halála után, 1972-ben derült ki.

A Harry nevet becenévként kapta gyerekkorában, Erichnek, majd Harrynek hívták őt. 17 évesen elhagyta a szülői házat, és már kamaszkorában nagyon nagy hatással volt rá és testvérére egy korabeli spirituális előadás: egy megbilincselt előadó egy lezárt ládában mintha szellemekkel beszélgetett volna, írja a Wikipédia. Edzette magát, és karneváli művészektől ellesett kártyatrükkökkel kezdte el illuzionista karrierjét. Kalandos élete és kreativitása egyikévé tette azoknak, akik csillagot kaptak a hollywoodi sétányon. 

Houdini 1889-ben költözött New Yorkba, de egy évre rá Angliába ment, és végül Európának köszönhetően ismerte meg nevét a világ. Olyannyira bejött neki a bűvészek világa, hogy 1904-ben megvásárolta a Harlem toronyházban az alábbi lakást, 25 000 dollárért (6 903 000 Ft). Itt élt egészen haláláig, 1926-ig. A ház jelenleg eladó. Öt hálószobája van, négy fürdőszoba, belső kert, most 4,6 millió dollárt (1 270 152 000 Ft) kérnek érte. Az alábbi videóban megcsodálható a századforduló hangulatát idéző lakás, amiben a belső lépcsők és korlátok feltehetően még mindig ugyanazok, amiket maga Houdini is fogott nap mint nap. 

 

 

 

Szinte mindig van eladó lakás Houdini eredeti szülőhelyén, a Csengery utcában. Jó vétel is akad bőven, befektetésnek is kiváló például az alábbi lakás:

Kattintson a képre!

0_64.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr9812621909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása