Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

A téglafal előnye és hátránya

2017. július 17. - Otthon

Néhány szerencsés lakástulajdonos abban az élményben részesül, hogy a gipszkarton falat lebontva gyönyörű téglafallal találja szemben magát. 

Az időtlen textúrájú téglafal melegséget és karaktert kölcsönöz a térnek. Akár nyers, akár festett, akár új, akár régi, kétségtelenül egyedivé teszi a lakást. Az ipari loft szerű stílusú designban, a rusztikus stílusban, de még akár a minimális vagy skandináv stílus is teret ad a téglafalaknak.

Azon kívül, hogy szép és mutatós, van némi hátránya is: az eredeti habarcs, a horgonyok kilátszódhatnak, és korántsem biztos, hogy azokkal együtt is meg tudunk barátkozni a téglafallal. Általában a falak alá kerülő téglák alacsonyabb minőségben készülnek el, ez főleg azoknál a belvárosi házaknál látható, amik már 100 éve ott állnak. 

Ebben a csodásan felújított belvárosi lakásban a téglafal tökéletes kiegészítője, a minimalista stílusban berendezett nappalinak!

szemere.jpg

A legtöbben mégsem emiatt problémáznak, ha szóba kerül a téglafal, hanem azon gondolkodnak, hogy mennyire fogja majd fel a szennyeződéseket, mennyire lesz poros és mennyi a valószínűsége annak, hogy felszívja a nedvességet, majd penészes lesz? Ezért fontos, hogy amikor a lebontott fal alatt megtaláljuk a ház téglafalát, akkor alapos takarítással, tisztítással és festékkel tartósítsuk azt.

A port mikro szálas ruhával vagy porszívóval érdemes eltávolítani a falról, sőt, akár a só-mosogatószer-víz hármassal megtámogatva tökéletesre lehet tisztítani első lépésként. Durva szivacs vagy ecset biztosan jó szolgálatot tesz.

Akinek nincs téglafala, de nagyon szeretne, választhatja azt az opciót, hogy beépíttet egyet. Ez elég költséges lehet, olcsóbb megoldásként a tapétákat is érdemes megnézni. Ma már a piacon olyan minőségű téglamintás tapétákat kapni, amiket bátran lehet használni többféle stílusú lakásban is. Ha a téglaminta nem annyira szimpatikus, akkor a kő mintájú tapétákat is célszerű végigböngészni, jó áron szép tapétákat lehet kapni a neten. 

Íme néhány kép inspirációnak:

Fotó: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr9412662387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása