Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Imádnivaló csináldmagad bútorok fából

2017. augusztus 04. - Otthon

Végy egy deszkát a lomtalanításon, fúrd át a két szélén, fűzz bele egy színes gumikötelet, és máris kész a napszemüvegtartó! Például ilyen csodaszép DIY fa bútort is lehet készíteni.

Bárki, aki valaha úgy döntött, hogy saját maga keze általál készített tárgyakkal dobja fel a lakást, el tudja mondani, hogy sose bánta meg. Még akkor se, ha épp nem úgy sikerült, ahogy eredetileg tervezte, hiszen az, hogy egyedi, saját készítésű tárgy került a lakásba, csak emelt a stíluson. A fa bár nehéz anyag, és a fúrógéppel való munkálkodás nem mindenkinek van ínyére, de megéri fában gondolkodni. Kiválóan alkalmas arra, ha új tárolófelületet szeretnénk nyerni, vagy ha meglévő tárgyainkat szeretnénk egy kicsit feldobni. Lehet festeni, fúrni, faragni, átalakítani, üveggel, fémmel kiegészíteni, lehet uszadékfával dolgozni, de a felújításból megmaradt ablakkereteket vagy ajtókereteket is felhasználhatjuk. Íme néhány ötlet a B + C ajánlásával.

1. Ékszertartók

Képkeretből, használt, lelakott deszkából, villás ágú botocskákból is készülhet ékszertartó. 

2. Asztalkák

Farönkből sokan készítenek asztalt, vagyis inkább úgy fogalmaznánk, hogy farönköt sokan használnak asztalnak. Az is jó megoldás, ha a rönk lábakat kap, sokkal pofásabb, mintha csak önmagában használnánk. 

3. Bortartó

Egyedi megoldás, ha a meglévő polcba lyukakat fúrunk, de olyan méretben, hogy a bor nyaka beleférjen. Ehhez az kell, hogy a polc jó stabilan álljon a falon. 

36-wine.jpg

 

+1 Meglévő fa eszközök újragondolva

Fakanalak, tésztaszedők, fából készült ceruzatartók mind lehetnek akár cukorkaszínűek is, nem fontos meghagyni fa színűnek.

2-spoons.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr1212670079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása