Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Pár tipp, mit csináljon a gyerek otthon a nyári szünetben

2017. augusztus 07. - Otthon

A nyári szünetben a strandolásokon, bicikli- és kajaktúrákon túl sokszor telnek el úgy délutánok és esték, hogy nehéz kitalálni, mivel kössük le a gyerekeket. Íme néhány tipp, amik az iskolakezdéshez is jól fognak jönni.

1. Confettis ceruzák

Az egyszínű, unalmasnak tűnő grafitceruzákat egyszerűen fel lehet dobni színes pöttyökkel. A confetti is jó megoldás, ragasztó és türelem kell hozzá, máris készen is lesz az egyedi ceruza.

2. Szendvicses doboz szigetelőszalagokból

Ha levest nem is, de szendvicset gond nélkül el lehet vinni abban a dobozkában, amit újrahasznosítva készítünk el. Rengeteg szigetelőszalag szükséges hozzá és a sablon, amit ide kattintva lehet letölteni. Ezzel a projekttel egy teljes esős vasárnapot el tudnak tölteni a gyerekek.

Akár fiúk, akár lányok legyenek a gyerekek, biztosan szívesen készítenek a nyári szünetben a kötelező olvasmányok mellett/helyett mindenféle jópofa dolgot. Az az alapgondolat, hogy a fiúk színe a kék, a lányoké a rózsaszín, sok családban még ma is megvan, így a csináldmagad könyvjelzők is készülhetnek direkt lányos vagy fiúk színekben. Hogy mennyire van még jelen a fiús és lányos szín sztereotípia, jól mutatja az alábbi eladó gyömrői ház is, ahol azonnal felismerni a fiú és a lány szobát.

Kattintson a képre!

6_10.jpg

3. Jegyzetfüzethez zászlócska

Gémkapcsokból és mintás-színes cellux ragasztókból olyan könyvjelzőt készíthetünk, amit bármelyik könyvre vagy füzetre használhatunk. Akár egy oldalra többet is tehetünk, ha éppen fontos feladatainkat írtuk oda, ami határidős. Könnyű és látványos csináldmagad könyvjelző, de nem annyira látványos, mint az utolsó pontunkban mutatott cicás darab.

4. Cicás könyvjelző

Vastag kartonlapra rajzoljuk meg a cicás formát, majd tapétavágókéssel vagy kisebb ollóval vágjuk ki a mancsoknak való részt. Ezek lesznek a könyvjelzőt tartó lábacskák, így olyan méretűre vágjuk, ami meg is tartja majd az egész könyvjelzőt. Tetszőleges színű és formájú is lehet, természetesen rajzok nélkül a forma önmagában semmit nem ér, így a gyerekek fantáziájára van bízva, milyen macskákat rajzolnak a könyjelzőre. 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr1412696945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása