Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Kerti bútorok festéséhez a csiszolás elengedhetetlen

2017. augusztus 18. - Otthon

A kerti bútor felújításának augusztusban is neki lehet esni, hiába lassan már a nyár végét tapossuk, még legalább október elejéig biztosan kiülnhetünk a teraszra vagy a kertbe. Már aki nem műanyag székekkel és asztallal csinálja végig a nyarat.

A fa anyagból készült kerti székek, asztalok egész nyáron ki vannak téve a zivataroknak, a tűző napfénynek és a mindennapi használatnak. Nem csoda, ha nyár vége felé elveszítik a színüket, és egy vasárnap délután az egészet át akarjuk festeni. Mielőtt nekilátnánk, íme néhány jótanács, mire érdemes figyelni. 

Szükség lesz csiszolópapírra, hengerre, ecsetre alapozófestékre, lazúrra, olajra. Akár az asztaloknak, akár a székeknek, akár a terasz padlójának esünk neki, a csiszolást mint fontos munkafázist ne hagyjuk ki. A csiszolással letisztítjuk a fát, hogy szép felületet kapjunk.

A portalanítás következik, egy ronggyal takarítsuk el a felesleges port, különben nem fog megtapadni az alapozófesték. Az alapozás után mehet a lazúrfesték, majd az első réteget is egy kicsit csiszoljuk meg, ha már teljesen megszáradt. A második réteggel megkapjuk a kívánt színt. Aki a zománcfesték mellett dönt, akkor a száradási idővel számoljon, ez jóval több lesz, mint a lazúrfestéknél.

Például az alábbi eladó Orbánhegyen fekvő ikerháznál mennyivel szebben nézne ki a kert, ha az ott lévő két széket lefestették volna, és odatettek volna még egy kör alakú asztalkát. A legtöbb háztartásban ezt a fajta teljesen egyszerű széket találni a kertben, előnye nemcsak az ára, hanem az is, hogy bátran kedvünkre pingálhatjuk.

Kattintson a képre!

14.jpeg

- Felületkezelőket kell keresni a festékesboltokban, annak megfelelően, mire használjuk az adott bútort.

- Ha már eleve felületkezelt a bútor, akkor le kell csiszolni, és csak utána lehet festeni.

- Speciális olajakkal visszaadhatjuk a fa bútorok ragyogását, eredeti színében és más színnel is jó döntés.

- Több rétegben vigyük fel a fára a festéket.

- Lazúrral tartósíthatjuk a felületet, a festékboltban célszerű rákérdezni, mit ajánlanak, vastag vagy vékony lazúrt.

- Ha a fa felület a kertben télen nyáron ki van téve az időjárás viszontagságainak, akkor az elszürkülésre és kopásra a csiszolás ajánlott, majd olajjal lekenve újra az eredeti lesz a színe és a fénye.

04cbce12d5c69b5d2c9e9da7c73ef17a.jpg

Fotó: Pinterest

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr4712692885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása