Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Ilyen virágokat vegyünk horoszkópunk szerint

2017. augusztus 21. - Otthon

Akik hisznek a horoszkópjukban és naponta bújják, hogy a csillagok állása éppen milyen cselekedetekhez állnak kedvezően, biztosan örülnek annak, ha meghallják: van már virághoroszkóp is. 

Ez nem napi vagy heti horoszkóp, hanem általános horoszkóp, ami azt mutatja meg, melyik csillagjegy milyen szobanövényt válasszon magának. Állítólag van összefüggés a növények és a csillagjegyekre jellemző személyiségvonásokban, de ezt mindenki döntse el maga az alábbiakat olvasva.

1. Vízöntő: Rex Begónia

A szív-alakú levelek garantáltan mosolyt csalnak bárki arcára, ahányszor csak rájuk néz valaki. Igazi különlegesség, akárcsak a Vízöntő jegyében születettek.

2. Halak: Zöldike

A Halak jegyében születettek szeretnek segíteni, empátiájuk határtalan. A Zöldike növény a legsötétebb helyen is boldogan megél a lakásban, ez a növény is mondhatni önzetlen, akárcsak a Halak.

3. Kos: Kaktuszok

Az extrém kalandvágyó és ambíciózus Kos jegyűekhez tökéletesen passzol a kaktusz, bárhova magukkal vihetik, ha szeretnék. Erős és védelmező növény.

Ha van némi igazság a virághoroszkópban, akkor ennél az eladó vászolyi háznál feltehetően egy Kos csillagjegyű alakította ki a kaktuszokkal teli sziklakertet. 

Kattintson a képre!

0_77.jpg

4. Bika: Pozsgafa

A majomfának is nevezett növény lassan nő ugyan, de megbízhatóan, szilárdan. A Bikák is ilyen jelleműek, 

5. Ikrek: Tillandsia

A tillandsia a broméliafélék csoportjába tartozik, leveli fűhöz hasonlítanak. Különlegessége, hogy nem növeszt gyökeret, ami elmondható az Ikrek jegyben születettekről is. A gyökértelen növény így bárhova vihető és ültethető a világon, otthonra és kertbe is ajánlatos.

6. Rák: Vitorlavirág

Lándzsaalakú, kecses, előkelő levelei és virágai erősek, akárcsak a Rák jegyűek. Különleges tulajdonsága, hogy a levegőben terjengő káros anyagokat semlegesíti és jótékonyan segíti az otthon harmóniáját. Békeliliomnak is nevezik.

7. Oroszlán: Szobafikusz vagy kaucsukfüge

Bármelyik szobába is tesszük a szobafikuszt, az egész biztos, hogy a figyelem ráirányul. Mind a mérete, mind a szépsége mindent elmond az Oroszlánokról.

8. Szűz: Azalea

A fehér apró virágú, rododendronok családjába tartozó szobanövény jól szimbolizálja a Szűz jegyében születettek azon tulajdonságát, hogy szeretnek elveszni az apró részletekben. 

9. Mérleg: Anyósnyelv vagy Szanszeviéria

A Mérleg jegyűek boldogok, ha körülöttük béke és nyugalom van, szeretnek sokat aggodalmaskodni. A hatalmas, zöld, lándzsaalakú levelekből álló növény a legkevesebb gonddal jár, így ez a legutolsó, amin aggódni kellene: nyáron is elég kéthetente megöntözni, még a klóros vizet is elviseli.

10. Skorpió: Kövirózsa

A Skorpió hűséges és igaz barát, de nehezen képes megbízni bárkiben is. A kövirózsa vagy varjóhájféle zöld növény akkor nő nagyon szépen, ha egyedül kap helyet a cserépben. 

11. Nyilas: Filodendron

A hatalmas, zöld levelű növény olyan gazdagon növekszik a szobában, bárhová is teszik. Élénk, tele van természetes energiával, akárcsak a Nyilas jegyűek.

12. Bak: Bromélia

Ahhoz, hogy nagy és szép broméliát növesszünk, rengeteg törődés és kedvesség szükséges. A Bak jegyűek pont ennyire érzékenyek, olykor félénkek, de ambíciózusok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr6712682763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása