Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Szuper ötletek válaszfalakra

2017. augusztus 25. - Otthon

Albérlőként mozgatható válaszfalakat is építhetünk a lakásba, amit magunkkal vihetünk, és amivel nem sértjük meg a bérleti szerződést sem.

Hogyan lehet megoldani egy-egy helyiségben, hogy leválasztunk a térből egy részt úgy, hogy albérlők vagyunk? Ez a kérdés sok olyan embert érinthet, akik otthonában fontos lenne elkülöníteni egy részt a szobából - például ha egy nagy szoba van a lakásban, és ott kell megoldani a hálószobát, a nappalit és a dolgozó részt, ahogy ennél a Horánszky utcai kiadó lakásnál. Nagyobb munka nélkül is fel lehet szerelni a válaszfalakat úgy, hogy azokat később bármelyik albérletbe vagy saját lakásba is vihesse az ember. A kreativitásnak csak a méretek szabhatnak határt.

Lehet levehető, csúsztatható, lehet tolóajtó, lehet üvegből, lehet az egy dekoratív fal tapétával burkolva. A legegyszerűbb, ha a sínes megoldásra voksolunk, ugye a cél az, hogy a lehető legkevésbé hagyjon nyomot az albérletben, tehát lyukakat sem kellene a padlóba és a mennyezetbe fúrni. Azok, akik a dekoratívabb falakat választják, a fa anyag jó döntés, pláne, ha a felső része üvegablakos, így a fény is megfelelő lesz a leválasztott térben. 

Ebben a XI. kerületi kiadó lakásban mindössze egy szoba áll rendelkezésre, ahol a nappali és a hálószoba is van. Célszerű lenne elválasztani a két életteret. Kattintson a képre!

egyszoba_tervalaszto.jpg

A japánok megoldásai sem elvetendő ötlet, az egyszerű szerkezetű fa és papír ajtókkal akár fél falakat is kreálhatunk - nem biztos, hogy az egész teret le kell választani, néha elég, ha csak egy vékony fal áll a térben. Ez főleg a szűk helyeken, a kisméretű, egyszobás lakásokban lehet célszerű. Amivel biztosra mehetünk, az a könyvespolc, mint válaszfal, lehetőleg minimum két méter magas és egy méter széles nagyságban: ha nincs elég könyv a házban, akkor az alsó polcokra kosarakat tegyünk, amikbe mindent, amit nem tudunk hova tenni, és nem akarunk kitenni sehova, elrakhatjuk. 

Íme némi inspiráció:

cloison-jack-leroy-merlin.jpg

cloison-axiamo-geom-castorama.jpg

cloison-ennea-geom-castorama.jpg

cloison-enni-blanc-leroy-merlin.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr5512773226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása