Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Nem kell félni a fekete függönytől

2017. augusztus 31. - Otthon

A fekete szín a lakásban nem a gyász színe. Lehet elegáns, erős és a glamour netovábbja, de skandináv típusú otthonokban is mutatós. Függönynek is jó választás.

Néhányan félnek a merész és ragyogó színektől, mint a sötétlila vagy narancssárga, míg mások bátran keverik a színeket egymással. A feketéhez való hozzáállás is hasonló, némi vallásossággal keveredve, pedig meghitt, kellemes otthont is lehet varázsolni a merészebb színekkel is.

Akik ódzkodnak a feketétől, azoknak a szürke és a kék árnyalatok lehetnek opciók, mégpedig úgy, hogy a pasztellesebb kék falszínhez bátran lehet sötét szürke függönyt választani. Innen már csak egy lépcsőfok a fekete drapéria. 

A fekete szín elsőre ijesztően hangzik, de ha az ember tudja, hogyan használja más színekkel együtt, és hogy pontosan mekkora teret adjunk a fekete színnek a lakberendezésben, akkor annyira szép és elegáns lehet, amit mindenki meg fog dicsérni.

A fekete függöny elnyomhatja a teret, sötét és ijesztő is lehet a helyiség, ha túl nagy felületet adunk a színnek. A függöny fontos részlet az ablaknál, nagy hangsúlyt kapnak a dekorációnál. Sötétít és némileg szigetelő funkciója is van, attól függően, milyen anyagból választjuk.

A sötét függönyök otthonosabbnak tűnnek a tágas, belső terekben, ahol nem terhelik túl a helyiséget a színükkel. A nagy belmagasságú polgári lakásokban hálószobákba jó választás, ha például lenvászon szerű anyagot választunk a függönynek.

A nappalikba teljesen egyedi hangulatot ad, pláne, ha üvegajtók mögé tesszük, vagy esetleg arra használjuk, hogy elválasszunk egymástól két teret. Ha a teljesen egyszínű fekete függöny, akkor a geometrikus mintájú vagy virágmintás függönyöket válasszuk.

Az alábbi, eladó Gellérthegyi lakásban áttetsző, pöttyös fekete függöny került a hálószobába. Ez is egy fajta megoldás, bár a színes falak mellett kevésbé mutatós.

Kattintson a képre!

5_15.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr3612780592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása