Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Napi kedvenc: Emanuelle szék

2017. szeptember 01. - Otthon

Az Emanuelle szék, más néven pávaszék a hetvenes években lett igazán népszerű. A bonyolult szövésű szék támlája olyan, mintha valami trón lenne, nagy valószínűséggel Kelet-Ázsiából származik. Igazán népszerűvé az erotikus filmsorozat miatt vált, az Emanuelle-filmek főszereplőnőjét, Sylvia Kristelt egy ilyenen fotózták - ezt ide kattintva megnézheti.

A hatvanas évektől kezdve Chertől Brigitte Bardot-n át a Szex és New Yorkos Kristen Davisig minden színésznőt fotóztak már pávaszéken. A legjobban mégis Sylvia Kristelnek állt, aki a maga természetes bájaival és szexuális kíváncsiságával meghódította az egész világot.

A pávaszék a XIX. századból eredhet, Kelet-Ázsiából, feltehetően királynők, hercegnők trónjaiként szolgáltak anno. A gyarmatosítás időszakában Amerikába és Európába kerültek ezek a székek, leginkább a hetvenes-nyolcvanas években ismerte meg ezeket a világ. Napjaink retro és vintage mániája ismét felkapottá tette, és bármilyen meglepő, még az IKEA bútorokkal teli szobákban is van helyük. 

Akár egy teljesen fehér teraszon is gyönyörűen mutathat, azonnal stílust és eleganciát adna a térnek. Ennél a Bartók Béla úti eladó ingatlannál például jó döntés lenne a pávaszék. Kattintson a képre!

2_18.jpg

Párosíthajuk a rusztikus dekorációval, a fa elemekre gondolva a falusi asztalok, padok mellé jó választás a különleges sziluettű pávaszék. A mintától függően akár az egészen díszest is választhatjuk, tóparti házakban, medencepartokon jól mutatnak a fa asztalok mellett is. Az egyszerű fa elemek mellett választhatjuk azt is, hogy trópusias hangulatú sarokba tesszük. Óriási virágmintás tapéták vagy pokrócok mellé, esetleg virágmintás székpárnát is tehetünk rá, hogy színesebbé tegyük. 

A szék lazán fonott támlája lehetővé teszi, hogy a nyári szellő fújja a hátunkat, a hatalmas támlájának köszönhetően jó olvasószék vagy éppen a délutáni szunyókálás helyszíne is lehet. Igazán kényelmessé egy puff teheti, amire felrakhatjuk a lábunkat, és legyen az akár a hálószoba, akár a terasz, bármilyen színűre festve a helyiség éke lesz. Akár még egy régi korokat idéző kúriában is mutatós lehet a kertben, mint amilyen ez a Podmaniczky-család által épített Pesti úti kúria, ami éppen eladóvá vált.

Kép: One Kings Lane

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr6212768934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása