Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Pofonegyszerű a fa komód átalakítása

2017. szeptember 02. - Otthon

A fenyőfából készült egyszerű fiókos szekrényt bármilyenre átalakíthatjuk, így a lehető legjobb és legolcsóbb választás lehet annak, aki saját szájízére formálná a régi, kopott szekrényt.

A foltos végeredmény elkerülése érdekében az egyetlen, amit tehetünk, ha minél tökéletesebben lecsiszoljuk a szekrényt. A fiókokat kiszedve először a vázzal érdemes kezdeni, majd jöhetnek a fiókok. Ha a bútorgombok nem tetszenek, akkor szabaduljunk meg azoktól. A csiszolás ennél a munkánál is elengedhetetlen, ez az, amink köszönhetően egyenletes felületet kapunk. A lehető legfinomabb csiszolót használjuk, így teljesen eltüntethető a szőrös szerű a kezeletlen fenyőfa felülete. A kisebb-nagyobb hibák kijavításához mestertapasz lehet segítségünkre.

A következő lépés az alapozó festés, azt követheti a festés - ha kültérre lesz a komód, akkor természetesen az időjárásnak ellenálló festéket vásároljunk. Akár egyszínűre, akár mintásra, csíkosra, többszínűre tervezzük, ragasztószalagok segíthetnek abban, hogy tökéletes egyeneseket kapjunk. A felesleges festéket száraz ecsettel le lehet szedni, de sima rongy is megteszi.

A lakkozással zárjuk le a műveletet, és hagyjuk száradni addig amíg szükséges. Több rétegben, vízbázisú lakk segítségével könnyen befejezhetjük a festést. Viszonylag olcsón felújítható a fenyőfa komód, a megmaradt festékek pedig még újabb és újabb felújításhoz elegendők lesznek.

img_0428.jpg

img_0028.jpg

Kép: Pinterest

Akár a kiszemelt, drágább komódra is átalakíthatjuk a fenyő fa komódot, olyasmire, mint amilyen ennél a XI. kerületi lakásnál látható az előszobában. Kattintson a képre!

komod_atalakitas.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr5912772988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása