Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Variációk stúdiólakásokra

2017. szeptember 22. - Otthon

Nem is olyan egyszerű berendezni egy 20 négyzetméteres lakást úgy, hogy aludni, főzni, dolgozni és enni is lehessen benne.

A stúdiólakások egyterű pici lakásokat, amikben maximum egy vagy másfél szoba van. Általában hamar elkelnek az ingatlanpiacon, befektetésnek is kiválóak, nemcsak a fiatalok első otthonként funkcionálhatnak, hanem Airbnb-s lakásnak is jó döntés.

A berendezése viszont sokkal több kreativitást és szépérzéket követel, mint amit egy nagyobb lakás, ugyanis általában 20-30 négyzetméteren kell megoldani, hogy fürdőszoba, konyha, előszoba, háló és nappali is legyen a lakásban. Ez már embert próbáló feladat és a lakás adottságai is eléggé szűkítik a lehetőségeket. A kihívás azonban megéri, némi legózás után gyönyörű és élhető pici lakást varázsolni bármilyen stúdiólakásból.

Az alábbi eladó V. kerületi stúdiólakásban a fürdőszobát üvegtéglákkal választották el a többi helyiségtől. Ez se rossz megoldás, bár ennél jóval stílusosabban is be lehetett volna rendezni.

Kattintson a képre!

6_12.jpg

Az egyetlen, amit figyelembe kell venni, hogy az egyterű lakásokban a legkülönbözőbb tevékenységeknek helyet adjunk egyazon területen. A fő mozgástérnek tisztának és járhatónak kell lennie, tehát helytakarékos bútorokkal ravasz elrendezéssel okosan el tudjuk rendezni a különböző élettereket a lakásban.

A kihúzható ágy sokaknak az ördögtől való, de praktikus a stúdiólakásoknál. Az is megoldás lehet, ha a hálószobát egy szép függönnyel elválasztjuk a többi tértől. A japán designra jellemző panelekkel is eltakarhatjuk a hálót, vagy a könyvespolc és gardróbszekrény is lehet egyben térelválasztó. 

A galéria is sok stúdiólakásra jellemző, ez azonban nem annyira könnyű, mint amilyennek tűnik: elegendő belmagasság szükséges, ráadásul azt is szem előtt kell tartani, hogy ne vegyen el a térből túl sokat és a fényt se takarja el.

Optikailag is elválaszthatjuk az egyes élettereket, és a színes falak, színes bútorok is jelezhetik, hogy egész más funkciója van a fal egyik vagy másik oldalának. Az alvóhelyet és az ülőhelyet megkülönböztethetjük más-más falszínekkel, tapétákkal, háttérképekkel. 

Íme néhány inspiráció:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr512883386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása