Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

6 tipp az őszi hangulathoz

2017. október 08. - Otthon

Egy antik fali tükör feldobja a lakást, a túl sok fehér és szürke szín mellé pedig bátran nyúljunk a burgundi színű takaróhoz. Íme néhány tipp, hogyan legyen őszies és mégis kellemes az otthon.

1. Egy szép fali tükör új perspektívát ad a térnek

Minden évben magában hordozza a változás iránti vágyat, változik a ruhatárunk, az öltözködésünk, a nők hajszíne, a frizurák, miért ne változtatnánk az otthonunkon is? A legegyszerűbb és legkönnyebb változtatás, ha valamelyik antik piacon, üzletben vásárolunk egy gyönyörűszép keretes, ovális vagy kör alakú tükröt. 

grand-miroir.jpg

2. Meleg és élénk színeket a nappaliba!

Ősszel szürkeség van kint, és bár most nagyon menők a neutrális színű falak, kanapék és padló, de nem kell, hogy bent is a szürkeség és a színtelenség várjon otthon egy nehéz nap után. A szürke-fehér, fekete színeket feldobja egy-egy színesebb tárgy, lehet az egy sárga olvasófotel vagy éppen egy piros könyvespolc is.

salon-scandinave-colore.jpg

 

Például az alábbi eladó Váci utcai prémium lakás igazán szép lenne, ha valamilyen színes bútor is lenne benne egy pihe-puha szőnyeggel. Hiába prémium, és hiába vannak benne a legjobb minőségű alapanyagok, az otthonosság igazán hiányzik az 55 négyzetméteres lakásból.

Kattintson a képre!

5_18.jpg

3. Háttérképet vagy tapétát a falnak

Bármilyen helyiségnek azonnal adhatunk egy erőteljes stílust, ha az egyik falat mintás, színes tapétával lefedjük. Ha a tapéta nem annyira szimpatikus, akkor a háttérképeket ajánljuk, rengeteg szép darabot lehet már kapni, de érdemes inkább a netről rendelni.

papier-peint-chambre1.jpg

4. Hangulatos szőnyegek dobják fel a padlót

A mezítlábas szezonnak vége van, ismét elő lehet venni a szőnyegeket, sőt, minél több, minél puhább szőnyeg van a nappaliban, a hálószobában és az előszobában, annál otthonosabb lesz a lakás.

tapis-salon-cosy.jpg

5. Olvasó- vagy pihenősarok teszi kuckóssá a helyiséget

Az egyik saroknál bátran alakítsunk ki egy kuckós részt, olvasáshoz, hencsergéshez vagy csak azért, hogy a látványnak örüljünk minden nap. Különböző méretű gyertyák, erdőben talált különleges formájú botok, faágak, karácsonyfaizzók és gyapjú takaró ülőpárnával elég is a hangulathoz.

coin-cocooning-plaid-coussin.jpg

6. Rusztikus részt a konyhának!

A konyhai tárolást többféle alternatív, csináldmagad verzióban is működhet, az egyik ilyen, ha fa dobozokból készítünk szekrényt magunknak. A rusztikus rész egyet jelent a természetes anyagokkal, főleg fa és porcelán anyagok legyenek kint, a műanyagokat kerüljük és tegyük a zárható szekrényekbe.

caisse-en-bois-cuisine.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr1912875542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása