Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Igen, ez egy konténerház a semmi közepén

2017. november 19. - Otthon

A kaliforniai sivatag kellős közepén olyan konténerház áll, amibe akár már most beköltözne bárki.

A fehér konténerház eredetileg irodának készült, James Whitaker tervezte, de végül az valamiért nem épült meg. Az idő haladtával az ötlet nem veszett el, és mivel az interneten landolt, valaki rábukkant, megmutatta egy Los Angeles-i producer barátjának, aki felkereste az építészt, és ennyi kellett tulajdonképpen ahhoz, hogy hamarosan a vörös homok és a sziklák kellős közepén álljon a fehér konténerház. 

A 200 négyzetméter alapterületű ház érdekessége, hogy mint a tüskék, úgy állnak ki belőle a konténerek, mindegyik a középső fő konténerhez van rögzítve. A konténerek 45 fokos szögben lógnak a levegőben, az ablakok garantálják a kilátást minden oldalról. A melegvizet és áramot a napelemek biztosítják, okosan kihasználva a sivatagi napsütést. A padló betonból készült, a falak hófehérek, a dekoráció minimális. 

Fotó: Dezeen

A konténerházakban akár nyaralóknál is érdemes gondolkodni. Olcsó és jó megoldás lehet, ha valaki veszi a fáradságot, és kialakítja. Akár még egy balatoni apartmanházat is el lehet képzelni, olyasmit, mint amilyen az alábbi balatonszárszói eladó ingatlan.

Kattintson a képre!

0_3.jpg

Három hálószobája van a háznak, az egyik hálószoba például a konténer legszélén található, szemben az ablakkal. A kilátás mindenhonnan garantált, de ugye csak sziklák és homok van körbe, sehol a tenger. A nyári meleget kihasználva terasz és úszómedence is a tervek közt szerepel, akárki is költözik oda be, tényleg a semmi kellős közepén fog élni.

Napfényes, teraszos újépítésű lakások a Duna-parton, okosotthon kialakítással! 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr7813068070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása