Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Imádjuk a lila színt. Itt vannak az érveink!

2017. december 25. - Otthon

Titokzatos, spirituális szín a lila, vonzó, hiszen puha, otthonos környezetet teremt.

A levendula, az orchidea, az ibolya, a mályva, a szilva, ezek mind olyan palettáját mutatják meg a lila színnek, amit nem lehet nem imádni. A Pantone kijelentette, hogy ez lesz 2018 kedvenc színe, a természetben előforduló árnyalatai is megmutatják, mennyiféle stílus és atmoszféra van a lila színben. 

A lila szín nyugtató hatású

Kár, hogy a kórházakban még nem fedezték fel a lila színt, és cserélték le a klasszikus zöld színű falakat lilára. A lila akár egy adott helyiség minden falán visszaköszönhet, sőt, ombre formában is lehet vele játszani. Nagy, tágas felületeken mutat igazán jól. Igazán nőies szín.

Az alábbi eladó Váci utcai lakásban például baromi jól mutatna egy lila színű fal, akár a nappaliban. Hamarosan egyre több lilával találkozunk majd az ingatlanhirdetésekben.

Kattintson a képre!

0_63.jpg

Változatosan kombinálható más színekkel

Ajánlott a sárga curry színnel való párosítása, de a bézs és szürke árnyalatok, azaz a gomba színeivel is bátran párosítsuk össze. Például a skandináv stílusban berendezett lakásokban a szilva színére emlékeztető díszpárnákat, takarókat bátran használhatunk. De a konyhában is igazán jól mutathat a lila valamelyik árnyalata a csempéken például. Modernebbé teszi a helyiséget.

Segíti a kreativitást és a gondolkodást

A lila a mindenség színe is egyben, gondoljunk csak az univerzumra, a csillagokról, a tejútról készült képekre. A fehér lágyítja, tompítja az élénkségét, így az ibolya színt bátran használjuk dolgozószobába is. A férfiak dolgozószobájába is nyugodtan vigyük be, a barna és a fekete színekkel kombinálva, esetleg antik bútorokkal párosítva szép teret kapunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr413519327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása