Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Variációk mediterrán villákra

2016. november 23. - Otthon

Vadszőlővel benőtt homlokzat, sok-sok tégla, rengeteg zöld növény, hatalmas teraszok és gyönyörű kert - ez a kép jelenik meg a fejünkben, ha egy hirdetésben azt látjuk, mediterrán hangulat. Összeszedtük a mediterrán stílus fő jellemzőit, és néhány villát, amiket jelenleg az ingatlanpiacon megvásárolhatók - azaz lehet csorgatni a nyálat a szebbnél szebb házakra.

Ez a mediterrán ház Budapesten van!

0_10.jpg

Kattintson a képre!

A mediterrán stílus Spanyolországban, Franciaországnak, Olaszországnak és Portugáliának köszönhető, az építészeti stílust ma már számos északi országban is előszeretettel használják. Elterjedésének története szerint az 1918-as évektől folyamatosan egyre népszerűbbé vált Észak-Amerikában, az Újvilágot ellepték a spanyol hacienda szerű épületek: piros tető és vakolat. Később Floridában és Kaliforniában is elterjedt a stílust. A húszas-harmincas évek hollywoodi filmjeiben számtalan ilyen házat látni, fő jellemzőjük a vár-szerűségük. A spanyol barokknak is nevezett mediterrán stílus pár évtizedig kegyvesztett lett, majd a hatvanas években újra hódítani kezdett, ami máig töretlen. 

Az európai országok jellemző stílusa ma is igen népszerű Dél-Európában, ma már a törökök és a ciprusiak is csatlakoztak a rajongók, sőt, némely észak-afrikai országban is meglepően sokan kedvelik. Természetesen nem egységesek a villák, egyesítik az országok sajátosságait, az összetett kultúrális hatások és a tulajdonosok ízlése megmutatkozik mindegyik mediterrán házban. Találunk gipszstukkókat, oszlopokat, hatalmas teraszokat, gyönyörű kerteket, tornácokat erkéllyel. 

Építészeti díjas mediterrán hangulatú ház:

picmonkey_image.jpgKattintson a képre!

Fő sajátosságai:

- vörös tetőcserép,

- stukkó falak,

- boltív,

- rengeteg növény.

A növényzeten áll vagy bukik a mediterrán stílus, a bejárati ajtóhoz hatalmas ládákban élő növényeket szerezzünk be, az ajtó általában nehéz faajtó. A belsőépítészetben talán csak a lépcsők és csempék azok, amikre különösen oda kell figyelni: a lépcső gyönyörű színes csempeburkolattal az igazi, természetesen a konyhában is vissza kell, hogy köszönjenek a színes csempék. 

Kert veszi körbe ezt a mediterrán stílusú sasadi házat:

16.jpg

Kattintson a képre!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr9111962699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása