Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Esküszünk a műgyantára, ami egyszerű és tökéletes

2017. március 01. - Otthon

A felújítások időszaka következik, és igen kevés szó esik a műgyantáról, pedig az egyik leghasznosabb és legegyszerűbb anyag, amivel burkolni lehet.

A műgyanta mesterséges, vegyipari úton előállított anyag, ami képes annyira megkeményedni, akárcsak a beton. Általában ipari területek burkolására használják, de ma már lehetőség van arra is, hogy a többféle műgyanta (ipari, esztétikai) közül valamelyik lakásba, családi házba kerüljön.

A műgyanta szinte észrevehetetlen is lehet a lakásban, kevésbé hangsúlyos mint egy csempe, így a minimál stílus vagy a skandináv stílus kedvelői tudnának vele mit kezdeni. Az ingatlanpiacon hirdetett lakások is közt is akadnak olyanok, ahol már műgyantával lehet találkozni, érdemes odafigyelni az anyagra, mert tényleg jól mutat, és praktikus is.

Bármilyen helyiségben mutatós lehet: fürdőszobában, de akár a berendezési tárgyakat is bevonhatjuk műgyantával, és a falakra is kerülhet, csak és kizárólag az egyéni ízlés szabhat határt. A jó hír az, hogy nem kell a régi padlótól megszabadulni, és a konyhát sem kell szétverni, a már meglévő burkolatokra is nyugodtan lehet használni, van a piacon önterülő műgyanta, amivel könnyedén bevonható a régi padló is. 

A burkolathoz nem kell fúga, mint a csempéhez, egyenletes felületet képeznek, továbbá kaparás- és kopásálló. Vízzáró tulajdonságának köszönhetően jó választás a fürdőszobába, a kenhető gyantát akár szakember nélkül magunk is felvihetjük a bútorokra, pár mm vastagon még a hőt is képes vezetni. Padlófűtésekhez is jó választás lehet. Itthon az Arkdeko cég foglalkozik a műgyanta padló népszerűsítésével, érdemes körbenézni a cég weboldalán. 

Fotó: Pinterest

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr3112299337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása