Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Kamrából gardróbot okosan

2017. június 02. - Otthon

Ha van a lakásban olyan helyiség, ahol nincs ablak, kicsi és nem különösebben használjuk, csak telepakoljuk mindennel, akkor íme egy ötlet, hogyan lehet abból gardróbot kreálni.

A belvárosi minilakások hátránya, hogy nincs elég nagy tér a lakásban, hogy minden cuccunk elférjen - de a hatalmas területű családi házakban is praktikusabb, így a szobák tágasak és kevésbé kupisak lesznek. Jó példa erre ez a 4+1 szobás eladó ház Pálvölgyben, ahol 8,8 négyzetméteres gardróbot alakítottak ki a két hálószobával szemben. A legtöbb lakásban van kamra, vagy egy olyan helyiség, amit bármire lehet használni. Ha a tér engedi, akkor itt célszerű kialakítani a gardróbot. Nem lesz útban később semmi, a gardrób mindent elnyel, és ha készen vagyunk, már csak arra kell koncentrálni, hogy patinás rendben tartsuk. Ellenkező esetben az égvilágon semmit nem fogunk megtalálni, és legalább húsz pár zokni közt kell keresgélni a téli pulóvereket is. Ahhoz, hogy ne legyen kupi az újonnan kialakított gardróbban, a tárolórendszert kell jól kitalálni. 

A ruhásszekrények általában két méter magasak, ötven centi mélyek és nyolcvan centi szélesek. Nem is biztos, hogy beférnek a kamrából kialakított gardróbba, így egyértelmű, hogy a szekrény helyét polcok, akasztók és sínes megoldással működő tolóajtók fogják adni. Az átlagos gardróbszekrény méreteket felülírva bátran kialakíthatunk kisebb mélységű és magasságú polcrendszert. Fontos azt is figyelembe venni, hogy legyen-e fiókos része vagy sem - azt is lehet, hogy a polcok alá beteszünk egy ikeás fiókos szekrényt a fehérneműknek, de azt is, hogy kosarakkal és elválasztókkal oldjuk meg a fiókok hiányát. 

Azok, akik szeretik ha minden a helyén van, külön ékszertartó polcot is betehetnek, esetleg az öveknek is külön helyet alakíthat ki. Ha ügyesek vagyunk, akkor még a vasalódeszkát is be tudjuk csempészni a polcok közé és tudunk gyorsan ott is vasalni - ha van áram a kamrában. Egyetlen egy dolog kell ahhoz, hogy tökéletes gardróbot csináljunk magunkat: tudni kell számolni és mérni. Ezek nélkül nehezen fogjuk tudni összehozni a tökéletest.

Íme néhány ötlet, hogyan lehet berendezni a gardróbot:

Fotó: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr612555441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása