Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Ilyen klímát válasszunk a kánikulához!

2017. június 07. - Otthon

Oldalfali, parapet, split vagy mennyezeti, többek közt ezek közül kell dönteni, ha nem bírjuk légkondi nélkül a nyarat.

Nem mindegy, hogy úgy indulunk neki a klímavásárlásnak, hogy csak arra megyünk, teljesen mindegy, milyen, csak legyen végre. Számtalan tényezőt figyelembe kell venni ahhoz, hogy jól döntsünk, és ne csak szórjuk a pénzt. Általánosságban nézve  1 négyzetméterre 0,1kW hűtő teljesítményt kell számolni. Ehhez hozzá kell venni a belmagasságot, az ablakokat, hogy mire és hányan használjuk a helyiséget. 

architecture-1715084_1280.jpg

Ahol ömlik be a fény és a meleg, mint itt, ott nagyon elkél a légkondi

A légkondicionáló gépek ára valamennyire megmutatja a minőséget is, minél drágább egy klíma, annál biztosabb, hogy többet fog kibírni 1-2 nyárnál - bár mindegyikre van garancia, de nem ugyanannyi év. Az sem mindegy, mennyire zajos a gép, ha például gyereket terveznek a családban vagy csecsemő is van a helyiségben, ahova a klímát tervezik, célszerű halk klímaberendezést szerezni.

A kiválasztandó klímánál az áramfogyasztást is meg kell nézni, elvileg minél drágább a klíma, annál biztosabb, hogy energiatakarékos és nem lesz havonta 20 000 Ft az áramszámla. Ezek az alapok, és csak ezek után gondolhatunk arra is, milyen legyen a külső borítása, milyen formája legyen, van-e benne időzítő, páramentesítő, éjszakai üzemmód, levegőtisztítás.

Ha ezekkel megvagyunk, és sikerült megállapodni abban is, hogy a falra kerüljön oldalra, vagy a földön legyen a fűtőtest mellett, esetleg a menyezetről lógassuk le, már csak a szerelésre kell odafigyelni. A forgalmazó cégek általában be is szerelik a klímát, ez a legjobb megoldás, hiszen a garanciát nézve úgyis a cég fogja javítani, bármi gond lesz - jó, ha ők azok, akik tudják, mit, hova szereltek a falnál. 

A 30 fok feletti tartós meleget lehetetlen klíma nélkül kibírni, épp ezért sokan beszereltettek már az otthonaikba, ahonnan továbbállnak, és ott hagyják a klímát. Ha szerencsénk van, akkor a lakásvásárlásnál a klíma kérdésköre már megoldott, aki nem akar ezzel bajlódni, akkor jó, ha tudja, a keresőkben már külön a légkondi kifejezésre is lehet szűrni a ingatlanoknál. Így teljes listát kaphatunk arról, milyen lakásokat kaphatunk most klímával együtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr1412555341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

common 2017.06.07. 13:00:24

Na, ennél semmitmondóbb, gyatrán összelapátolt cikket is régen olvastam már,

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.06.07. 13:49:49

@common: de legalább tett bele egy lopott képet is :)

Gour 2017.06.07. 21:59:43

Ez most komoly? :)

Megoldó 2017.06.07. 22:55:39

Ez valami spurman klón....

Billgates 2017.06.09. 13:39:27

Arra is figyelni kell, hogy ne tróger legyen a szerelő. Kihívtam a Borsodklímát, hogy nézze meg a helyet, ahová a klíma kell. Vágta a pofákat az illető, mert nem szendvicsbe lehet szerelni (fal két oldalára a kül- és beltérit), de az árazásuk alapján nem tudott 2-3-szoros árat kérni. Inkább nem is adott árajánlatot. Ilyen az, ha jól megy az üzlet, van elég megrendelés, és 2-3 óra munkával megvan az 50 ezer+ÁFA, plusz legalább ennyi árrés az eszközön is.
süti beállítások módosítása