Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Fessen mindenki befőttesüveget! Így is lehet!

2017. október 18. - Otthon

Tényleg mutatós darabok készülhetnek a festett üvegből.

A tárolás témakörében annyi, de annyi okos ötletet találni, hogy az ember nem tudja, hova is kapjon. Az összes közül a legötletesebb, az, amikor a már meglévő tárgyakból készítünk valami olyat, amire aztán nagyon szívesen nézünk. A festett befőttesüveg ilyen. Vázaként, tolltartóként az íróasztalon, tárolóként csak úgy a konyhaszekrényben, bátran használhatjuk. 

Az elfogyasztott csemege uborkák, barackbefőttek és céklák után a befőttesüvegeket tényleg nem érdemes kidobni. Nemcsak azért nem, mert a nagymamák is ezt csinálják, hanem azért sem, mert jópofa tárolót készíthetünk azokból. Szükség van ehhez tetszőleges színű Chalk paint festékre, amit ma már rengeteg hobbiboltban meg lehet vásárolni. Üvegfestéshez kell kérni, az eladók el fogják mondani, mi mindenre kell figyelni.

A címkék teljes eltávolítása után nem árt, ha lakkbenzinnel végigmegyünk az üvegen, majd ismét megmossuk, megszárítjuk és előkészítjük a festéket. Attól függően, hogy szeretnénk-e az üvegekre saját szöveget vagy sem, essünk neki a munkának.

Aki szeretné, hogy a kapott eredményen ott virítson például a LISZT felirat, akkor még festés előtt az üvegre ragassza rá cérnából vagy papírból a feliratot. Ezután jöhet a festés: ecsettel vigyük fel az üvegre a festéket, és ne felejtsük el a befőttesüveg tetejét is lefesteni. A festés után a feliratnál kicsit csiszoljunk a festéken, így visszaüt majd a felirat, és szép lesz. 

Az alábbi eladó balatonfüredi kúriánál úgy oldották meg a konyhai tárolást, hogy régi, népies köcsögökbe tették a főzéshez szükséges fűszereket. Ez se rossz megoldás, de a saját festett befőttesüveg inkább passzol egy olyan házhoz, ami ugyan régi kúria, de szépen fel van újítva. 

Kattintson a képre!

3_19.jpg

Nyerjen Philips termékeket ! (x)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr6212904192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása