Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

A raklapbútor igenis dizájnelem

2017. november 04. - Otthon

A raklap felhasználása bútorként annyira begyűrűzött a lakberendezési iparágba, hogy ma már olyan cég is akad, amelyik csak ezzel foglalkozik. 

Bárki, aki próbált már raklapokból bútort készíteni, tudja, hogy annyira nem egyszerű, mint amilyennek tűnik. A raklapokat jól meg kell dolgozni, vágni, fűrészelni, csiszolni, festeni, görgőt rakni rá, üveglapot vágatni, ha szükséges, satöbbi. Ez tényleg nagy meló, de megéri, valóban egyedi, stílusos és praktikus bútort kaphatunk a raklapokból.

Talán ezért is lett az indusztriál stílusú lakberendezés ikonikus darabja, a hatalmas fotóslámpák, téglafalak és loft hangulatú lakásoknál szinte kötelezően jelen van egy-egy raklap bútor. Emellett éttermek, irodák is előszeretettel használják, kiszámítható a mérete és erős a felépítése. Legószerűen lehet vele játszadozni, ha van valaki ehhez affinitása.

A raklapok minősége, a használt állapotuk ugyan elgondolkodtatóak, hiszen az olajos, mérgező anyagok szállítására használt raklapokat nem biztos, hogy bárki szívesen betenné a gyerekszobába.

Ma már van olyan cég, a Kalappművek, ami csak azzal foglalkozik, hogy minőségi anyagokból készít raklapokat, pontosan azért, hogy tökéletesen tiszta és kényelmes bútorokat lehessen azokból készíteni. Szálkamentesek, robosztus, mutatós darabok, amikből szuper dohányzóasztal is készül. Íme néhány példa. 

A belvárosi, nagy belmagasságú lakások tökéletesen alkalmasak arra, hogy loftszerűen rendezzük be azokat. Az alábbi eladó, Szentkirályi utcai lakásnál például baromijó döntés lenne a raklapból készített dohányzóasztal.

Kattintson a képre!

1_35.jpg

unnamed_3.jpg

9aece8ac8e1b9f8fe7f53ab9ae8385c2.jpg

 

 Young City lakópark, a belvároshoz közel, mégis zöld környezetben

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr5113023824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sámuel Komlósi 2017.11.04. 21:07:45

Hát egy gyárban ezek lehet, h dizájnelemnek számítanak, de amúgy ez elég suttyó..... Ne ferdítsék, aljasítsák már a magyar közízlést ilyen szintre! Ízléstelen, stílustalan, közönséges, proli....

Gino 2017.11.05. 08:33:31

@Sámuel Komlósi: Nem hinném, hogy egy gyárban dizájnelemnek számítanának és nem is közönséges, mivel azt is nehezen hiszem, hogy egy gyárban, raktárban dolgozó ilyet akarna az otthonába vinni.

Azzal viszont maximálisan egyetértek, hogy ízléstelen, stílustalan, suttyó, ótvar.

A design-el foglalkozóknál a főiskolán (ínteriör, sztájliszt, ruhatervező, ...) egyszerűen csak kötelező feladat a váratlan anyagok felhasználása (alufóliából ruha, raklapból bútor, stb...)
Az ötlettelenek, stílustalanok, ízléstelenek aztán meg is valósítják ezt. Ennyi.

yuccer 2017.11.05. 18:56:31

Mondjuk egy forrás jó lett volna a képekhez, mert így ez nem tartalom. Az egyiket megtaláltam, a másik nincs meg: kalappmuvek.hu/termekek/asztalok/dohanyzoasztalok/haboni/
www.arredoverticale.it/wp-content/uploads/2015/07/tavolo.jpg
süti beállítások módosítása