Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

5 hasznos tipp a rusztikus stílus kedvelőinek

Ilyen a lakberendezés vidéki rusztikus stílusban

2016. október 24. - Otthon

Ha azt mondjuk, rusztikus stílus, akkor a natúr színek, pasztell árnyatalok, és a természetes anyagok jutnak az eszünkbe. De a rusztikus stílus nem ennyire egyszerűen meghatározható, több ága is van, például a primitív-letisztult és lehet folkkal kevert is - a déditől örökölt régi népművészeti tárgyakkal. A fő, hogy otthonos legyen.

ot_rusztikus_01.jpg

Kertvárosi környezethez, nyaralókhoz, családi kuckókhoz a legegyszerűbb választás, ha a rusztikus stílust választjuk, de az újonnan vásárolt antikolt étkezőasztalok, székek mellett kérdéses, hogy mi lesz az, ami egyedivé teszi az otthont. Ami a rusztikus stílus mellett szól, az szól ellene is: nem az aktuális divatot és trendeket követi, hanem a natúr színek és természetesség a fontos. Ez a kettő az, ami unalmassá teheti a lakást, ráadásul sanszos, hogy olyan lesz, mint a Jóbarátokban Phoebe és Rachel patikusasztalkája: a hasonló ízlésű ismerősök lakása is tele lesz hasonló bútorokkal.

A natúr színek egyhangúsága mellett az is keresztbe tehet, ha nem fordítunk kellő figyelmet arra, hogy ne pakoljuk tele a lakást műtyűrökkel - mondván, hogy mégse legyen annyira személytelen. Az alábbiakra érdemes figyelni, ha a rusztikus stílus mellett döntünk, és barátságos, romantikus otthont szeretnénk:

- az ajtók, ablakok hangsúlyosabbak legyenek, jó választás a pajtaajtó.

- A kiegészítők, függönyök, díszpárnák, ágyneműhuzatok legyenek pasztell színűek és lehetőleg kockásak, a kockás mintás kelmék alapkövetelményei a rusztikus vidéki stílusnak. Aki nem szereti a kockásat, a horgolt csipkét vagy a csíkos mintát ajánljuk szeretettel.

- A burkolatok, bútorok anyagai egytől egyik legyenek természetes anyagok: töménytelen mennyiségű fát is elbír a rusztikus stílus. Ami szigorúan tilos az a beton.

- Az újrahasznosítás is fontos eleme a stílusnak, lehet a fürdőszobai mosdó hordóból, és lehet a kád helyett fából készült dézsa is, vagy kőből készült zuhanyzó, természetes színben, például terrakotta színben.

- A hagyományokat kedvelők bátran nézzenek szét egy-egy kisvárosi antikboltban, tálalószekrényeket, a déditől örökölt fiókos szekrényeket érdemes beszerezni. Fali dekorációnak régi konyhai eszközöket is ajánlunk, mint fakanalak, tányérok, serpenyők, mozsarak. 

Fotó: Pinterest 

 Háromlakásos rusztikus villa eladó Budán

4.jpg

Kattintson a képre!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr1411820659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása