Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Ezután senki nem dobja ki a tojástartót

2016. november 09. - Otthon

Művirágokat, állatos figurákat, szélcsengőt, de még lámpát is lehet készíteni a tojástartó dobozokból, mármint a papír verzióból, nem pedig a műanyagból. 

tojastarto_doboz_01.jpg

Nem tudom, ki hogy van vele, én rendszeresen megtartom a tojástartó dobozokat, hogy végül egy hatalmas papírszatyornyi összegyűljön, és csak pislogva álljak felette, hogy tényleg, miért nem dobom ki ezeket soha. Most is ez történt, így a felhalmozott tojásos dobozokat látva rákerestem a neten, hogy megtudjam, mégis mi a jó francot tudok kezdeni a dobozokkal. A Feelitcool blog húsz aranyos felhasználási megoldást posztolt, főleg azoknak szól, akik nem tudják mivel lekötni a gyerekeket egy esős délután.

1. Állatos figurák

Az összes tojástartóból készült mütyűrre, dísztárgyra jellemző, hogy festék, olló és ragasztó (ragasztópisztoly a profiknak) mindenképpen szükséges. Az újrahasznosításból születhetnek színes hernyók, katicabogarak, teknősök, de gyakorlatilag bármilyen állatfigurát kitalálhatunk, mindössze az kell, hogy a tojástartó dobozt apróra szétdaraboljuk.

 pingvin_ot.jpg

Fotó: Pinterest

2. Virágok, virágfüzérek

A kivágott, vagy kitépett tojásos részeket formázni is lehet, virágszirmoknak tökéletesek. Csak a fantázia szabhat határt, hogy mennyire ragasztjuk egymásra a leveleket, rózsaszirom szerűen, vagy hogy lekerekített, esetleg hosszúkás leveleket vágunk. 

8d6a5db34ee65dbe796c1245c81feb57.jpg

Fotó: Pinterest

3. Lámpák

A tojásos dobozokból négyzet alakú mennyezeti lámpát is lehet készíteni, sőt, kisebb asztali lámpához is alkalmasak a már elkészített virágszirmok. LED füzér szükséges a munkához, lehetőleg vezeték nélküli, elemes. A tojástartóból készült ilyen-olyan formákat tetszés szerint ki kell lyukasztani ollóval, és a led izzókat át kell fűzni. Ahogy nézem a Pinterestes javaslatokat, még olyan verzió is létezik, ahol a 24 darabos tojástartókból készül mennyezeti lámpa, normál méretű izzókkal. Tényleg csak az ízlésen és a fantázián múlik.

lampa_ot.jpg

Fotó: Pinterest

 Eladó napfényes belvárosi, háromszobás lakás az Oktogonnál!

4_1.jpg 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr7411842825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eßemfaßom meg áll 2016.11.10. 07:43:00

Ezakben az a jó,. hogy szépen fotózva olyan mintha jól néznének ki, élőben viszont pont olyan, mintha valaki kidobásra ítélt tojástartókat ragasztgatott volna össze.

Phteven 2016.11.10. 12:30:34

"Ezután senki nem dobja ki a tojástartót"

Nos, nem tudom néhány hónap elteltével hová tennénk azt a sok lámpát, és mit kezdenénk a 600. kis tojástartóból készült állatkával. Mindenesetre értékelem, hogy a szerző nem a "3 dolog amit tojástartóból készíthet" címen publikálta az internetről lopott írást.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.11.10. 18:57:11

Tök gagyik, ezután is kidobom az összeset

nünükeee 2016.11.10. 22:03:58

Inkább vigyétek el piacra, ott örülnek neki a tojásárus nénikék, bácsikák, vagy fiatalabb kiadásaik.
süti beállítások módosítása