Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Így kell 25 négyzetmétert okosan berendezni

2016. november 16. - Otthon

A legkelendőbbek a kiadó lakások piacán a kicsi lakások, épp ezért sokan fektetnek be ilyen lakásokban. Mindig van befektetésre alkalmas belvárosi lakás, most egy 25 négyzetméteres (!), minden igényt kielégítő lakásra bukkantam az Otthontérkép hirdetései közt. 

Kattintson a képre a lakáshoz!

3_1.jpg

 

A 25 négyzetméteres lakás magasföldszinten van, okosan hófehérre festették, és főleg a fehér szín dominál a berendezésekben. Ez értelemszerűen azért jó, mert optikailag tágítja a teret, és világossá teszi. A galérián kapott helyet a hálószoba, ami egy matrac. A galéria alatt van az étkező-dolgozó-nappali területe, a fürdőszoba a kis hely ellenére is kádas - vagyis egy ülőkád van benne, nem pedig zuhanyzó. A 25 négyzetméter minden zugát lakberendező rendezte be, ezért is érdemes megnézni, hogyan lehet úgy galériázni egy kisméretű lakást, hogy az ne legyen nyomasztó és sötét.

A lépcsőmegoldásért odavagyok, eddig akárhány galériás lakást láttam, a lépcsők általában valahogy kilógtak a designból, de itt belesimul a környezetbe. A nappali részhez egy sarokülőgarnitúra is elfért, mellette pedig egy nagyon kényelmesnek látszó fehér fotel is van. A falak enyhe csíkozását érdemes megfigyelni, eléggé trükkös, ez is tágítja a teret optikailag. Kis terekben a tört fehér színekkel nem lehet mellélőni, a hatalmas váza és virágok pedig otthonossá teszik a teret. 

A konyha icikepicike, sok belvárosi lakáshoz hasonlóan itt is a bejárati ajtóból rögtön oda lépünk be. Egyben ez is az előszoba, egyik oldal a konyha, a másik oldal előszobaként funkcionál. A fűtés elektromos és gáz egyszerre, a konyhában is mindkettőre van lehetőség, igaz, csak kétégős a gáztűzhely. A konyhában nem fér el az étkező, ez az alaprajzon látszik is valamennyire, így a galéria alatt kapott helyet. Egyáltalán nem zavaró módon. A bemutatott pici lakás a színekkel és fényekkel való térnagyítást mutatja be tökéletesen, ezért is találtam érdemesnek arra, hogy külön posztot kapjon. Aki kedvet kapott a felújításhoz és kiadáshoz, annak a Hársfa utcai 15 négyzetméteres felújítandó lakást 10 millióért ajánljuk a figyelmébe - a mérettől nem kell megijedni, Párizsban majdhogynem egy átlagos belvárosi lakás méretének számít.

Befektetésnek kiváló ez az újlipótvárosi 58 nmes lakás:

2_6.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr511957477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sunny Days 2016.11.16. 23:05:06

Imádom az ilyen berendezést. Csak azt nem tudom, kinek tervezték. Nem látok egyetlen könyvespolcot, ruhásszekrényt, íróasztalt. Hol a mosógép? Szuper, hogy van egy sarokkanapé meg egy nagy fehér fotel. Hol tárolják a ruhákat, cipőket, ágyneműt, a karácsonyfadíszeket, a lekvárokat, a felmosóvödröt, vasalódeszkát, hol szárítanak ruhát? Ez a lakás kb csak légyottok lebonyolítására alkalmas. Abban a konyhában kb csak egy teát lehet megfőzni. Azt hittem, bemutatnak egy olyan 25 négyzetméteres lakást, amiben élni lehet. Olyan embernek, akinek annyi van és annyiban éli le az életét másod-harmadmagával. Kíváncsi lennék, a lakberendező mihez kezdene vele.

Egri János, kvíznagymester (törölt) 2016.11.17. 00:29:13

@sunny_days:
1. az általad leirt lakás nem lenne olyan übertrendycool, mint ez.
2. az általad felsorolt tevékenységeket ebben a lakásban nem fogják végrehajtani, mivel már jóval azelött felakasztja magát a tulaj - előbb az érvágást próbálja, de rohadtul kényelmetlen a fekvés abban a mikrokádban - mivel az EGYETLEN ABLAKON semmi fény nem árad be és kb két hét alatt végez vele a depresszió.
3. mégis mi a fenét vársz 600ezer forintos négyzetméterárért? életteret? szinvonalat? hagyjukmár...

Semper Fidelis 2016.11.17. 09:34:27

Szerintem az ember nem harkály, hogy odúban lakjon. Ezek a kis lakások max. egy diáknak jók, amíg kihúzza az egyetem végéig.

Dudukly 2016.11.17. 09:58:56

@sunny_days: Légyottra pont alkalmatlan szvsz, hiszen a fene se akar galériára lépcsőzi a felkunkorodó matracon henteregni (basszus nem volt egy 10 cm-el keskenyebb matrac a boltban???). Ha kéjlaknak kell, akkor nem kell teafőző csak egy rendes zuhany (ülőkád: fürdésre alkalmatlan, a zuhany meg kicsap belőle) és egy nagy ágy az idétlen "sarokgarnitúra" helyére...

2016.11.17. 10:21:24

Ebben a lakásban semmi nincs, ami élhetővé tenné. Airbnb-zéshez mondjuk jó lehet. Vagy egy egyetemistának, reggeltől estig valami open office-ban robotoló, egyedülálló szerencsétlennek.
Semmi esély tárolni benne akármit is.

Börtöncellának túl nagy, lakásnak kicsi.

A lakberendező meg annyit tudott hozzátenni, hogy fehér lett, mer' az állítólag optikailag tágítja a teret. LOL!

Az ülőkád a lehető legrosszabb megoldás, egy zuhanykabin ennél messze jobb lett volna. Persze lehet, hogy a kádban fog mosni a szerencsétlen, mert mosógép sincs.

2016.11.17. 10:23:18

A négyzetméterenkénti ára 636000 forint. Komolyan!?

megjottem2 2016.11.17. 10:28:10

Kedves blogíró, megtennéd, hogy választasz egy másik betűtípust, mert ez majdnem olvashatatlan.
Ha nem az sem baj, legfeljebb én nem olvasom.:-)

para_noir 2016.11.17. 14:05:06

Ezek a felcicomázott kutyaólak csak és kizárólag airbnb-s kiadásra valók, ezt mindig lóbetűkkel jelezni kéne, teljesen félrevezető az ilyen minilakásokat ilyen módon berendezve általánosan használható élettérként bemutatni. Nekem már kurvára herótom van attól, hogy minden lakásokkal foglalkozó blogban csak ezeket a kimázolt sufnikat látom, jók ezek egy hosszú hétvégés ivászatra, de könyörgöm, itt egy váltás ruhát, egy sornyi könyvet, semmi használati, mindennapi tárgyat nem lehet elhelyezni, ezek hotelszobák.

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2016.11.17. 14:11:14

Ahogy nem lehet barmilyen ocska szeszes italt palinkakent hirdetni, ugy itt is kene valami szabalyozas, hogy ezeket a lukakat ne lehessen mar lakasnak nevezni. 15 nm (ekkora kb a nappalink) 10 millioert, es meg en ujitsam fel. Hat lolbazmeg. Budapest meg senem Tokio, senem Parizs, es plane nem New York. Nagyon trendy az osszes, de ki az a hulye aki ezekert tizmilliokat kifizet?

Burpi Turpi 2016.11.17. 15:11:32

@sunny_days: lenyomhatom a sajátomat, Újpest, tetőtér, 9éves társasház.... beépített szekrény, egy köyvespolc sincs meg az álatlad említett dolgok sem nagyon. Mégis ott élek és szeretem.

_B_ 2016.11.17. 15:59:59

Aludni haza lehet járni ide, de lakni, és élni már nem igazán.
Ez egy kutyaól, minden szűkös, a konyha kb. használhatatlan.
Mellesleg galérián elviselhetetlen az alvás, mindig ott van a legmelegebb az egész lakásban..
Bakker, a panelben a nappalink akkora, mint itt az egész lakás. És van rendes méretű konyhánk is mellé....

Semper Fidelis 2016.11.17. 16:29:22

@csentecsa: Tök mindegy mit gondolnak, ez a méret odú.

tede 2016.11.18. 00:14:44

@Firestarter.18: szerintem pikk-pakk elviszik mindet. El vagy tévedve nem kicsit. Ezt a rövid távú kiadásra veszik és arra megfelel.

2016.11.18. 01:28:26

@tede: lakásnak nem lehetne ezt nevezni, inkább egy szállodai szoba konkurenciája lehet, ahogy te is írod, ez rövidtávú kiadásra alkalmas, életvitelszerűen lakni benne nem.

Egy görög tengerparti apartmant se tekint senki lakásnak, pedig van teteje, falai, ajtaja.

2016.11.18. 01:39:06

@csentecsa: szerintem nem csak az alapterület számít (nm/fő), hanem a beosztás és felszereltség is.
Ebben a "lakásban" nem látok mosógépet, tárolóhelyeket. Egy 48 nm-es lakás tapasztalatom szerint az, ami már az élhetőség alja. 35 nm-es (egyszobás) lakásban is laktam már, de az tényleg csak egyedülállónak való, pároknak már picit pszichó.

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2016.11.18. 08:52:37

@tede: Aztan megis hany ev alatt lesz 10 millio forint hasznod rovid tavu kiadasbol? Foleg ha betiltjak az airbnbt, vagy mondjuk kivetnek ra egy 30%-os kulonadot, vagy olyan feltetelekhez kotik, hogy csak pislogsz.

Serrin 2017.01.12. 16:29:06

Miért nem lehet odaírni a címbe mindjárt, hogy egy airbnb-nek való lakásról van szó?

Ez tényleg csak egy szállodai szoba, ahol 1-2 napig el lehet lenni, ha csak aludni megy oda valaki. Se egy szekrény, se egy polc a háztartási gépek meg kompletten hiányoznak, de el se férnének normálisan.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2017.01.16. 02:33:43

@sunny_days: az a gáz, hogy 10 lakásdizájnos blogból 12 ilyen sosemvolt lakésokat reklámoz. miközben valódi igény volna az élhetővé tett kisméretű átlaglakások bemutatására.
süti beállítások módosítása