Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Ez vonzza a pénzt a házba

2016. december 05. - Otthon

A Feng Shui hívők valószínűleg álmukból felkeltve is fújják, hogy a pozsgafa, vagy majomkenyérfa az a növény, aminek köszönhetően tele lesz a pénztárca. A pozsgás növény a húsos zöld leveleinek köszönhetően nyerte el a feng shuisok tetszését annyira, hogy ilyen jelentős szerepet bíztak rá. 

crassula_ovata6_ies.jpgKép: Wikipédia

A latin nevén Crassula ovata nevű zöld fácska örökzöld dísznövény, amit a bonsai készítők is nagyon kedvelnek. Az egészen kicsi mérettől akár 3 méterig is képes megnőni, általában a lakásban tartott majomfák maximum 30 cm magasra nőnek. A terebélyes bokrosodó növény elég igénytelen, világos helyen kell tartani, közvetlen napfénytől óvva, és télen elég hetente egyszer locsolni - fényszegény helyen elég 2-3 hetente. A téli adventi időszak az örökzöldeké, ezért mutatjuk be ezt a csodás fácskát.

A Feng shui szerint a zöld növényke segíti a gyarapodást azon a báguán, azaz életterületen, ahova tesszük. A gazdagság-pénz sarokban szerencsét hoz és az üzleti megállapodásokra jó hatással van, A majomfa körül egyenletesen mozog az energia, ez az, amiért bőséget hoz az életünkbe. Pontosan olyan szeretettel kell ápolni, mint ahogyan a pénzügyekre odafigyelni, minél jobban gondozzuk, annál biztosabb, hogy az energiái segíteni fognak.

Ez a lakás havi MÁSFÉL MILLIÓÉRT kiadó!

0_16.jpg

Kattintson a képre! 

A pénz-gazdagság területe a fa elemé - a Feng shui az öt elemből áll össze -, így túl sok tűz, víz, fém vagy föld elemet nem szabad ezen a területen tartani. A lakás dél-keleti csücskében van a gazdagság sarok, szerencsebambuszt, mécsest, teknősbéka miniszobrot, majomfát és fából készült polcos szekrényt is elbír a terület. Ha van egy kis tálka, amiben aprópénzt tartunk, az különösen jó - viszont a legelső lépés, hogy meg kell tisztítani a területet, és mindent, ami lom, ki kell dobni.

Hogy kinek mennyire válik be a feng shuizás, az csak a saját hitén múlik, természetesen. A majomfa nemcsak a Feng shui miatt jó, ha van otthon, hanem mert szép és könnyű vele bánni. 

945f9712969f3b20f46ac6a358e4b859.jpg

Kép: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr5211993116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2016.12.07. 20:22:39

Ez akkor igaz főleg ha pozsgafát árulsz hülyéknek.
süti beállítások módosítása