Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

1 négyzetméter = 1 millió forint

2016. december 09. - Otthon

Nem is kevés ingatlant hirdetnek jelenleg egymillió forintos négyzetméteráron, és nemcsak a budai villákra kell gondolni, amik minden luxust kiszolgálnak. Utánajártam, mit adnak ennyi pénzért: a berendezést, a lakberendező munkáját, a kényelmet, a lakás környezeti adottságait vagy csak rongyrázást?

Mi lehet a közös egy belvárosi 27 négyzetméteres egyszobás lakás és egy budai négyszobás polgári lakásban? A négyzetméterár, az. Az ingatlanpiacon a budapesti lakások négyzetméterára átlagosan négyszászezer forint körül van jelenleg, természetesen kerületenként eltérnek az átlagárak: az V. kerületi ingatlanok kb. 700 000 forintos átlagáron mozognak per négyzetméter, amíg Pestszentlőrincen a háromszázezret sem éri el az átlagár. Meglepő, de rengeteg olyan lakás van az ingatlanpiacon jelenleg, ami jócskán az átlagár feletti áron hirdetnek: egymillió forintos négyzetméteráron. Megnéztem, mit is adnak ma ennyire sok pénzért, és igencsak meglepődtem a különbözőségeken.

Első emeleti, 27 négyzetméteres legénylakás a Szent István parkban

27 négyzetméteres lakást kínálnak 27,8 millió forintért Újlipótvárosban. Egyértelmű, hogy a környéket és a lakás kis méretét kell megfizetni - sajnos a lakásról azon kívül, hogy távfűtéses, nem sokat tudni.

uj_01.jpg

Kattintson a képre!

 A Népfürdő utcai 164 négyzetméterét 161 millióért kínálják

A XIII. kerületi Riverside lakóparkban álló lakás is jóval az átlag négyzetméterár felett van, a hatalmas lakás ritkaságnak számít a mérete miatt és a lakberendezése se elhanyagolható. Ezt fizeti meg a vásárló, és persze a Duna közelségét.

0_22.jpg

Kattintson a képre! 

A II. kerületi ház örök panorámás és boltívekkel teli

A belvárosi legénylakásokból kiindulva azt gondolná az ember, hogy minél kisebb egy lakás, annál drágább a négyzetméterár, de jó ellenpélda erre az alábbi ház a Szeréna közből. A 148 négyzetmétert 145,7 millió forintért adják, van hozzá 10 négyzetméteres terasz, amiről a Margitszigetet látni, és egészen különleges hangulatú: boltívek és félköríves falai egyediek. 

12.jpg

Kattintson a képre a többi fotóért!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr6312028063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása