Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

A Pantone erős színekkel veri 2017-ben a pasztell árnyalatokat

2016. december 30. - Otthon

Minden év végén nagyjából minden piaci szegmensben látható, milyen trendeket tartogat a következő év. A Pantone színeire az egész világ figyel, elvégre is tényleg ők a legjobb jósok abban, merre halad a következő év a lakberendezésben és a divatban.

Ökoházban csodaszép kis lakás eladó a Hárshegyen:

0_30.jpg

Kattintson a képre!

Az erdőben sétálás, a könnyed álmodozás, ez jellemzi a Pantone előrejelzése szerint 2017 enteriőr trendjét. Ebből kiindulva az ásványi színárnyalatok, a réz mindenféle árnyalata megtalálható lesz az otthonokban. Ahogy a természetben is jelen van az összhang a hideg-meleg színárnyalatokban, úgy az enteriőrre is ez az egyensúly lesz jellemző. Ezek a legfontosabbak a lakberendezésben, és innen már tényleg csak a fantázia szabhat határt a dekorációnak.

1. Ősi, törzsi minták, kilim minden mennyiségben

Bármilyen színű, bármilyen mintájú kiegészítőket vagy képeket választhatunk, és a kilim szőnyeg vagy párnahuzatok kötelező elemei lesznek a nappalinak. 

2. Buja színek

A tavaszi virágok élénk színei, a rózsaszín, a fukszia szín, a narancssárga, a piros, az etruszk vörös, a sárgadinnye színe, mind-mind begyűrűznek. Akár az étkező székei is lehetnek pazar színekből.

3. Fürdés az erdőben, azaz az elhullott levél színei

Mindenkinek megvan a kép, ahogy a japán erdők kellős közepén a semmiben lehet fürdeni a forró termálvízben - ingyen. A hangulatot némi őszies beütéssel a belsőépítészet és lakberendezés is visszatükrözi: zöld, kék, főleg a lime színű árnyalatok uralkodnak majd. 

4. Grafikus minták, fekete-fehér, szürke árnyalatok

A fekete-fehér és a szürke sem tűnik el végleg, csak kicsit átalakulnak, a tiszta fehér lakások helyett jelen lesz például a téli gally színe, vagy mintája. Grafikák, függönyök, párnahuzatok, ágyneműk biztosan lehetnek ilyen mintájúak vagy színűek. Ha belegondolunk, ez így is van jól, hiszen ha egy fűzöld színű napppalit képzelünk el, ahol fukszia színű, bársony díszpárnák vannak, és ahol sötétkék színűek a fotelek, a szemünk szinte vágyni fogja a fekete-fehér és szürke árnyalatokat.

A natúr és a fehér színek is maradnak a trendek szerint, így ezt a Podmaniczky utcai lakást sem kell ismét felújítani:

2_11.jpg

Kattintson a képre!

+1 Még maradnak a pasztell színek, így aki éppen halvány rózsaszínbe borította a hálószobáját, nem kell lecserélnie élénk rózsaszínre mindent.

 

 

Fotó: Home Fashion Forecast Instagram

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr3412063075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása