Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Egyszerű és dögös is lehet az ágyvég

2017. január 29. - Otthon

Az ágyvéggel általában keveset foglalkozunk, amikor a hálószobába kiválasztjuk a franciaágyat és a matracot. Pedig az ágyvég és az ágytakaró markánsan meghatározzák az egész háló hangulatát. 

A 3 hálószobás kiadó budai lakás egyik hálójában nincs ágyvég, a szoba jól példázza, milyen üresnek hat anélkül az ágy:

3.jpg

Kattintson a képre!

Színes kendők, függőágy, szőnyeg, de még raklap is lehet az ágyvég, a lényeg, hogy a funkcióját is betöltse: védje a falat az ágytól, és szépítse az ágyat. Martha Stewart szerint az ágyvégek, fejtámlák lényege, hogy lássunk túl a paplanon, és nézzünk friss szemmel a budoárra: nem biztos, hogy szükséges új bútort venni. Egy jó varrónő egy szép anyagból egyedi és gyönyörű ágyvéget készíthet. Ezzel csak egyetérteni lehet.

A legtöbb ágyhoz kapható saját ágyvég, és a probléma megoldva, gondolnánk, de mégsem. A fenti kép és az alábbi galéria képei közti különbség a bizonyíték arra, miért jó, ha foglalkozunk az ágyvéggel. Sőt, inkább úgy fogalmaznék, hogy miért jó, ha kreatívan, a saját ízlésünk szerint foglalkozunk a fejtámlával. Különösebben sok pénzt nem is érdemes rákölteni, rögtönzött függönnyel, vászonnal, fadarabbal és ecsettel-festékkel is meg lehet oldani az egyedi és szépséges fejtámlát. 

Sajnos a legbonyolultabbak és legnehezebbek a legszebbek. Ilyenek példáult a tűzött fejtámlák, a szivacsos-párnás, anyaggal bevont fejtámlák, amik egy hátfalra vannak rögzítve, és ilyenek a műbőrből készült fél falnyi fejtámlák is. Ezeket is bátran lehet használni bármilyen stílusú hálószobába, tényleg csak a pénztárca és az egyéni ízlés szabhat határt.

Variációk egy franciaágy ágyvégeire:

Fotó: LaBohemeHouseofthewishingtrees /instagram

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr8212157285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WYW 2017.01.30. 17:46:59

Megdöbbentően ocsmány a sok szép ágyvég!

fapuska 2017.01.30. 17:51:15

szobanövények az ágyon? mi ez? ezekre az ágyakra élő ember rá nem feküdt

Gyorgy Toth 2017.01.30. 19:35:34

Ez valami vicc? Miért kell ilyen giccsparádét reklámozni?!

Vili Doli 2017.01.30. 20:59:04

Szerintem ezek cigánylakások.

szépjuhászné 2017.01.30. 22:26:17

Igen, a bérbeadó rábízza a bérlőre, hogy mit tesz oda. Ki hitte volna! :) A többi pedig játszadozás, alapágy fehér takaróval , mindig más csicsával körülrakva-
süti beállítások módosítása