Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Jó kis képes ötletek loft lakások feldobásához

2017. február 16. - Otthon

A loft lakások a kezdetek óta hatalmas karriert futottak be, ha lehet így fogalmazni. A nyolcvanas évek elhagyatott és kihasználatlan raktárépületei mára a nagyvárosi életérzés luxus lakásaivá váltak, ezzel együtt megszűntek művészlakások lenni.

A loftok jellemzője, hogy a hatalmas, tágas belső tereiknek köszönhetően bárhogy lehet alakítani őket. Ráadásul eléggé sajátos lakberendezési stílust kapcsolunk a loftokhoz, az ipari jellegű enteriőrt, ami még azt is megengedi, hogy a rézcsövek a falon a lakás ékei legyenek. Mostanra például a Flashdance-ben látott loftlakás is átalakult az ingatlanpiacon: ha valaki újrarendezné a filmet, biztosan hiteltelenné válna, hogy hogyan tud megfizetni egy ilyen hajlékot az éjszakai bár táncosa, aki nappal hegesztő egy építkezésen.

Igazi loftokból, azaz raktárépületekből kialakított loftlakásokból kevés van Budapesten, azonban a nagy belmagasságú lakásokból könnyen kialakítható a LOFT hangulat. Erre jó példa az alábbi eladó budai lakás:

0_8_1.jpg

Kattints a képre!

A stílusos és egyedi loft lakások ingatlanpiaci értéke tehát jó nagyot ugrott a kezdetektől, ezzel együtt pedig az enteriőr is alakulgatott. Ma már a téglafalak sem kötelező elemei az ipari stílusnak, sőt, akár a púderes pasztell árnyalatok is megférnek, nemcsak a szürke-réz-fekete.

A művészlakás hangulat szinte teljesen eltűnt mára, vagy minimum átalakult, a XIX. század végi francia művészek biztosan nem ennyire jól felszerelt és stílusos lakásokban éltek, mint amik ma vannak. A régi művészlakásos hangulatot talán a hatalmas ablakok adják vissza, az oszlopokkal együtt.

Egész Európában ritkaságnak számítanak a lakáspiacokon a loft lakások, Magyarországon is előkelő helyen szerepelnek az ingatlanpiacon. Főleg a nagyvárosokban, Budapesten lehet találni egy-egy kiadó vagy megvásárolható darabot, jellemzően újépítésű ingatlanok közelében vagy mellett találni, és általában igen drágán. Nem véletlenül, egytől egyig gyönyörű lakások, ízlésesen berendezve, bár leginkább legénylakásnak alkalmasak, nem feltétlenül többgyerekes családnak.

Fotó: Pinterest 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr6912258416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.02.17. 08:42:40

te most komolyan idekopizol a pinterestről képeket és ez adja a blog tartalmát???
merész és kreatív, mondhatom...
süti beállítások módosítása