Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Kisállattal albérletbe? Igen!

2017. február 17. - Otthon

Az egyik legnagyobb szűrő az albérlet hirdetésekben az, hogy a tulajdonosok többségénél feltétel, hogy kisállat nem vihető a lakásba. Ez egyfajta diszkrimináció, viszont az internetnek köszönhetően ma már könnyen lehet úgy is kiadó lakást találni, ha nem akarunk ilyen hirdetésekbe botlani.

A megoldást rögtön az elején le is lövöm, a legegyszerűbb már a legelején beállítani a keresést úgy, hogy beírjuk a kisállat hozható, vagy a "kisállat barát" kifejezést. Kutyával, macskával ma már albérletet találni nem lehetetlenség, különböző Facebook csoportok is segítenek ebben. Az egzotikus állatok azonban tényleg a szűk mezsgyén vannak, mindenféle különleges pókokkal, kígyókkal a kutyásoknál is nehezebb dolga lehet az állatbolond albérlet keresőknek.

Ebbe a Király utcai kiadó lakásba jól nevelt kisállat vihető

kiado_lakas_kisallat_hozhato.jpg

Kattintson a képre!

Azoknál a hirdetéseknél, amelyeknél egyértelműen le van írva, mehet-e  kutya vagy macska, világos a helyzet. Ahol nincs leírva, és a lakás már a legelső látogatásnál tökéletes választásnak tűnik, érdemes futni egy kört a főbérlővel.

A javaslatom az, hogy ha az ingatlanközvetítő kísérget a lakásban, akkor valahogy rajta keresztül a közvetlen kapcsolatot kellene keresni a tulajdonossal, mert szemtől szemben más lesz erről beszélni. Még akkor is meg lehet győzni, ha eleinte nem menne bele: a lakásbérleti szerződésben új pontként vállalhatjuk a felelősségét annak, ha a kisállat kárt tenne a lakásban.

A helyzet némiképp más, ha már évek óta kisállat nélkül él valaki az albérletében, és az élet úgy hozza, hogy vagy összeköltözik egy kutyással/macskással, vagy megörököl egy kisállatot - például haláleset miatt. A hirtelen jött kisállat, amit előre nem egyeztettek a tulajdonossal a beköltözéskor, mert nem volt téma, okozhat némi fejtörést.

Saját tapasztalat, hogy ilyenkor sem kell kétségbe esni, és új albérletet keresni, egyszerűen csak meg kell hívni a tulajdonost a lakásba pár héttel a kisállat érkezése után. Azzal, hogy megnézi a lakását, és látja, hogy a kutya/macska nem tett kárt semmiben, a bérlői pedig tiszták és korrektek, nem lesz probléma a kisállatból. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr8912258494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2017.02.17. 23:49:40

Kisállattal albérletbe?
Barátnőddel nem próbáltad?
Igaz, az visszabeszél.
süti beállítások módosítása