Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Ha áprilisban költöznék, mikor érdemes albérletet keresni?

2017. február 28. - Otthon

Évekkel ezelőtt még egy- másfél hónapos túra volt, mire az ember albérletet talált, így jó előre kellett tervezni. Ez ma már kicsit megváltozott, két hét alatt költözéssel együtt össze lehet hozni könnyedén.

Az internetnek köszönhetően ma már nem kell a napilapokban keresgélni, hol van jó kiadó lakás, ráadásul a lakásról készült készült képekkel, a netes keresési lehetőségekkel gyorsan találhatunk a kritériumainknak megfelelő kiadó lakást azonnal. Ma már nem az a fő kérdés, hogy találunk-e egyáltalán, hanem, hogy érdemes-e foglalóval menni lakást nézni.

0_10_1.jpg

A legtöbb tulajdonos ugyanis általában egy napot hagy a lakásnézésre, és a számukra legszimpatikusabbaknak adják ki a lakást. Érthető, hiszen ez hosszútávú együttműködést jelent, rendszeres találkozókkal, és a megbízhatóság is fontos tényező.

"Körülbelül két hét alatt találtunk lakást, nem voltunk durván ráfixálva. Ez volt a harmadik lakás, amit megnéztünk, és miután megnéztük, öt napra rá minket választottak. Hárman pályáztak rá, mindhárman az első megnézési napon voltak - több nem is volt pont ezért. Egy hét műlva költöztünk, ezalatt az egy hét alatt kifestettek, kitakaríttattak, és intéztük a papírokat" - írta egyik olvasónk, Alma.

Azt is megírta, hogy partnerével nem bújták egész nap a hirdetési oldalakat, két-három napig nézegettek lakásokat a neten. Körülbelül 15-20 lakást mentettek le, és ezekből hívták fel azt a 4-5-öt, ami a leginkább tetszett. A végső döntés a negyedik lakásra esett, a harmadikat nem tudták megnézni, mert elutazott a tulajdonos. A foglalót öt nap múlva oda is adták, azon napon, amikor visszajeleztek nekik, hogy ők költözhetnek a lakásba.

A tanulság az, hogy úgy könnyebb lakást találni, ha szinte rögtön költöznénk, mert a legtöbb hirdető úgy hirdet, hogy azonnali költözéssel. 

A címben feltett kérdésre, hogy ha valaki áprilisban költözne, mikor lenne érdemes lakást keresni az a jó válasz, hogy körülbelül két héttel azelőtt, hogy költözne, foglalkozzon ezzel aktívan, és nézzen meg legalább öt lakást. Az sem árt, ha megvan rá a pénz: két havi kaució és egy havi lakbér ára. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr6312279367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása