Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Pár probléma a sötét színű falakkal, amikre figyelni kell

2017. március 09. - Otthon

Az ametiszt, a sötétkék, a sötétszürke színű falak a konyhában, de még akár a hálószobában is működhetnek, ha rajongunk a drámai hatásért. Van pár dolog, amire érdemes figyelni, egy belsőépítész, Benjamin Moore beszélt erről az Elle Decornak. 

A tavasz kezdetével elérkezett a felújítások időszaka, amivel együtt jár a falfestés is. Sokan ugyan a tisztasági festés mellett voksolnak, de érdemes ezt átgondolni, és inkább arra összpontosítani, hogyan lehetne új hangulatot, frissességet csempészni az adott helyiségbe. Az idei év falfestésének trendje a sötét színű fal, a mélykéktől a lilán át mindenféle sötét árnyalat bekerül a lakásokba, esetleg csak egy negyed falnyi felületre, mint ahogy ebben az eladó belvárosi lakásnál is látható:

elado_belvarosi_lakas_keletinel.jpg

Kattints a képre a többi fotóhoz!

A sötét színű falak meleg és kényelmes hatást adhatnak, kivéve, ha valaki nem használja jól, és a lakása inkább tűnik egy sötét lyuknak, barlangnak. A napfény a titok, azokban a lakásokban, ahol szó szerint fürdőzni lehet a napfényben, kiválóan fog működni a sötétlila színű fal. A napfényből adódik egy aprócska gond, mégpedig az, hogy a sötét színű falak könyörtelenül megmutatják minden hibájukat, ha fény éri őket. Az összes apró sérülés, karcolás és a gipszkarton falak tökéletlensége látszódni fog. 

Tuti tipp a belsőépítésztől: ha túl kicsi a mennyezet, akkor a szegélyeket is érdemes a fal színére festeni. Magasabbnak tűnnek majd a falak.

Az egyensúlyt a könnyedebb és lágyabb bútorokkal, kelmékkel érhetjük el, minél drasztikusabb színt választunk a falfestéshez, annál finomabb színű és kellemes anyagú legyen a környezet. Az anyagoknál érdemes a mintákban is válogatósnak lenni, egy jó érzékkel kiválasztott mintás párna vagy ágyneműhuzat vezeti a tekintetet, és eltereli a figyelmet a falról. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr9812298971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bobby Newmark 2017.03.09. 17:12:22

" ha túl kicsi a mennyezet"

Akkor kicsi a szoba. Arra gondoltatok, hogy túl _alacsony_ a mennyezet? Azon meg nem segít semmi, így is, úgy is egy barlangnak fog tűnni az egész, vagy valami átalakított garázsnak, ami eredetileg nem emberi tartózkodásra lett tervezve.
süti beállítások módosítása