Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

5 érv a kilim mellett

2017. március 20. - Otthon

A kilim szőnyegek nemcsak az őrült macskás ladyk kiváltsága, nagy terekben, kis terekben, sarokban, falra akasztva is van helyük bárki lakásában.

1. Könnyű tisztán tartani

Porszívóval könnyen takarítható a kilim szőnyeg, de nem árt, ha évente egyszer legalább profi szőnyegtisztító géppel valaki végigmegy rajta. Nem akad meg benne minden kutya- vagy macskaszőr, és attól sem kell félni, hogy a kiömlött pohár víz belerohadna - ezek inkább a klasszikus, régi, hosszúszálú szőnyegekre jellemző. 

2. Gyönyörű mintákban és formákban kapható

Bárki talál a saját ízlése szerinti kilim szőnyeget, előszobai futók is kaphatók akár rózsaszín-sárga vagy fekete-fehér színekben. Kerek, nagy, téglalap alakú, kocka alakú, kis méretű mind-mind akad a piacon. A nagyobb bútorüzletekben biztosan érdemes szétnézni, a Kika, IKEA, Zara Home, HM Home is van, hogy piacra dob kilimet.

Ahogy az alábbi eladó belvárosi lakásban is látható, tényleg mindenféle mintában mutatós, akár egymás mellett is megférnek.

kilim_01.jpg

Kattints a képre a többi fotóhoz!

3. Örök darab

A kilim szőnyegeket amikor kedvünk tartja újra és újra elővehetjük, a nagyszülők régi kilimje is biztosan olyan darab, amit tisztítás után fel lehet használni a lakásban. Mivel időtálló darab, és mindenféle bútorhoz passzol, így semmiképp nem szabad megválni tőle - legfeljebb eltenni 1-2 évre, majd újra elővenni.

4. Bármilyen stílusű lakásban van helye

Akár rusztikus stílusban, akár minimálban, akár franciásan, akár skandináv stílusban legyen berendezve egy nappali-étkező-háló, biztos, hogy elfér a szobában egy kilim. A most nagyon trendi gombaszínű falakhoz a pirosas-feketés kilimszőnyegek is passzolnak, de maradhatunk a púderszíneknél, és a kevésbé harsány színek közül is választhatunk. 

5. Nemcsak a padlóra lehet tenni

Asztalra terítőként, falra díszként vagy falvédőként, kanapé támlájára párnaként (főleg a klasszikus Chesterfieldekhez ajánlom) vagy akár paravánra dobva térelválasztóként is jól mutat a lakásban. Ezt tudva érdemes tehát úgy kilimet vásárolni, hogy körülbelül tudjuk, hogyan és hol szeretnénk használni - akár a dolgozószoba asztalán is lehet egy vékonyabb, sötétebb kilimszőnyeg, mint terítő. 

Inspirációnak íme néhány kép:

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr4412327993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása