Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Így készíts házilag kerti grillezőt!

2017. március 21. - Otthon

A saját kezünk munkájára joggal vagyunk büszkék, pláne, ha valami olyasmit készítünk, amire a családtagok, barátok is a csodájára járnak. A kerti grillező pontosan ilyen. 

A csináld magad grillező alapanyaga tégla és beton, nem kerül sokba, viszont macerás munka. A tervezett méretet és formát betonnal kell megalapozni, mivel nem fog nagy súlyt tartani, nincs értelme mélyre ásni: 15-20 cm elég. Az alapba síkhálót érdemes tenni, és a beton alap mindenképpen négyzet formájú legyen. Arra is érdemes gondolni, hogy a grillező télen is a kertben lesz, és be fog fagyni, a szükséges óvintézkedéseket már az alapoknál meg kell tenni. A betonozást ki kell várni, aki bírja, 28 napig is kivárhatja, de 4-5 nap is elég, attól függően, mekkora méretű az alap. Csak ezek után indulhat a téglázás.

A téglázást a grillező mellett megcsinálhatjuk a nyári konyha részhez, polcokat is építhetünk ugyanezzel a technikával. Úgy, ahogy ennél az eladó budai háznál látható:

3_6.jpg

Kattints a képre a többi fotóhoz!

A betonozás után a tűztér kialakítása a következő lépés, az alapozáshoz használt deszkákat ismét használjuk fel, és a kívánt méretű tűzteret vegyük azokkal körbe. A tűzteret is le kell betonozni, arra pedig egy rács kerül - ez a mechanizmus sem igényel profizmust, csak némi utánaolvasást, vasalni is kell a rácsot és a betont is a tűztéren. 

A téglákat ezek után elkezdhetjük lepakolni, a kívánt forma (kör, négyzet, téglalap) figyelembe vételével kezdjük el egymásra tenni a megvásárolt téglákat. A fúgáknak külön helyet kell hagyni, a javasolt méret 1 cm, és azt se felejtsük el, hogy a tisztításhoz fontos helyet hagyni a grillezőn. Ehhez a nyíláshoz fél téglákat is lehet használni, fontos, hogy ne maradjon ki ez a terület, és ne fedjünk le mindent. A téglákat elvileg 7 sornál magasabbra nem ajánlatos pakolni, de ez függ attól is, hogy mekkora alapot tettünk le a betonnal. Leginkább az számít, hogy mekkora ülő alkalmatosságról fogják használni a kerti grillezőt, hogy ahhoz igazítva kényelmesen lehessen sütögetni.

Fotó: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr7212334663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Metálvörös 2017.03.22. 15:34:37

Én korábban azt hittem, hogy egy univerzális CD állvány elegendő, de ezek szerint legalább kettőre lesz szükség :) Másik észrevételem, hogy a szöveges instrukcióknál külön kiemeli a mindenképpen négyzet alakú betonalapot (téglalap már nem felelne meg???), az építési fázisokat bemutató képen viszont nagyítóval nézve sem találom nyomát négyzetnek, de a betont is csak erős jóindulattal vélem felfedezni a 3. képen.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.03.22. 17:39:49

Teljesen felesleges ledorongolni a posztolót! Csináltatok már saját tűzrakót? Akkor lássuk a képeket!!!!
Segíteni akar, olyan információt közöl, amit nem tudsz, de azért piszkáljátok...
Roppantul elegem van az ilyen kommentelőkből!
süti beállítások módosítása