Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Így kell okosan berendezni egy minikonyhát

2017. április 10. - Otthon

A beugró szerű, iciripiciri konyhát is tökéletesen be lehet rendezni úgy, hogy ott többfogásos menü készüljön a családnak.

A több méter belmagasságú lakások konyháinál sosem értettem, hogy miért rendezik be úgy a szekrényeket, hogy minél kényelmetlenebbek legyenek. Általában a konyhaszekrények még mindig a klasszikus, régi bútorok a lakásokban, amik a hatalmas falfelületen egy vékonyka csíkban helyezkednek el. Ez természetesen a felső szekrényekre igaz, az alsó szekrényeket általában mindenhol praktikusan beépítik.

A panelek konyháiban is lehet helyet spórolni, ha a konyhaszekrény magasságával és mélységével trükközünk. A kiadó belvárosi lakásoknál olyan megoldásokat találni, amikből lehet ihletet meríteni. Ilyen például az alábbi kiadó Klauzál utcai lakás is, ahol a konyha kifejezetten kicsi, mégis, azonnal beállna oda az ember kacsacombokat sütni. 

Kattints a képre!

kicsi_konyha.jpg

A trükk egyszerű: minden eszközt, ami beépíthető, azt érdemes beépíteni. Ahogy a kiadó lakásban látható, a sütőt, hűtőt és az indukciós főzőlapot szépen elrendezte a belsőépítész. A mosogató felett IKEA-s tartó látható, amire mindenfélét rá lehet aggatni - így nem kell a konyhapult felületére tenni az elmosogatott evőeszközöket. A szekrényeket mennyezetig beépítették, és az ajtajaik is praktikusak: alulról felfelé kell nyitni, így nem azt a teret foglalja el, ahol mi állunk. 

Ez tipikusan egy egyszemélyes konyha, amit nagyon okosan rendeztek be. Bár a lakás maga 70 négyzetméteres, duplex és kétszer két szobája is van, a konyha mindössze ekkora. Mégis, akár a családot is, gyerekkel ki tudja szolgálni, az étkező külön helyiségben van, a szekrények pedig minden konyhai eszközt elnyelnek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr4312402861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.04.11. 23:06:06

nesze semmi, fogd meg jól. 5 perc alatt elkészült fizetett otthontérkép és ikea reklám...

Pamina 2017.04.12. 06:23:00

,,sosem értettem, hogy miért nem rendezik be úgy a szekrényeket, hogy minél kényelmetlenebbek legyenek."
He?
süti beállítások módosítása