Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Menő luxusbunker világvégére

2017. április 19. - Otthon

A cím nem túlzás, tényleg vannak olyan milliárdosok a világon, akik Magyarország éves büdzséjét fektetik abba, hogy tökéletes, minden igényt kiszolgáló bunkert építsenek. Ha esetleg jönne a vég.

A CNN közölt egy elég szép cikket arról, hova menekülnének a zombiapokalipszis elől a mocsok gazdag emberek. Katonai szintű biztonság a bunkerekben, vastag falak, védőkupola, sziklák, öt évnyi élelmiszerellátás - ilyesmikben gondolkodik az egyik kansasi luxusbunker tulajdonosa. A milliárdos egyfajta második otthont teremt magának, ami egyben nukleáris támadás túlélésére is alkalmas. Az ötlet nem hülyeség, tekintettel Trump eddigi munkásságára, de azért mégiscsak túlzás.

170307123027-vivos-xpoint-south-dakota-exlarge-169.jpg

Európában is készül ilyen biztonságos ház, Lengyelországban, Varsóban például, ahol a kétszintes bentonház falai mozgathatók, mintha csak egy szuperhős otthonában járnánk. A közel 3 méteres redőny mögé bújtatták a házat, a különleges alumínium anyag egyébként vetítővászonként is funkcionál. A vastag külső falak napenergiát nyelnek el, így biztosítva a folyamatos energiaellátást a házban. 

Ha nem is luxuskivitelben, de a hazai ingatlanpiacon is van olyan ház, ami egyben atombunkerként is alkalmas, ha esetleg valaki ennyire félne a világvégétől. Íme a pilisvörösvári házacska:

Kattintson a képre!

0_39.jpg

A luxusbunker építés az építészeti cégek piacán már akkora, hogy külön designer cégek foglalkoznak ezzel. Ilyen a coloradói F9 Productions cég is, ami a Genesis házakat húzta fel. Ezek kifejezetten világvége házak, amikben elvileg túlélhetők a robbanások is. A Rising S Company cég is erre a kicsit sem szűk piaci résre tette rá a kezét, és high-end stílusban földalatti bunkereket építenek, amikben akár még játékterem, bowling és medence is van. De ez még semmi, akad olyan texasi bunker, ahol külön lovarda is helyet kapott a túléléshez az üvegház mellett. A kérdés csak az, hogy erre mi szükség van, valóban fontos-e a túlélés szempontjából a luxus szolgáltatás, ha atomtámadás van.

"Az apád vagy a nagyapád bunkere nem volt túl kényelmes. Szürkék voltak, metál színűek, akár egy hajó vagy valami katonai bázis. Az igazság az, hogy az emberiség nem képes túlélni sokáig ilyen spártai, zord körülmények között" - adta válaszul a miértekre az egyik ilyen luxusbunker építő cég, a Vivos ügyvezetője.

Még mielőtt valaki ihletet kapna, azt azért érdemes átgondolni, hogy az Államokban ugye kicsit több a természeti katasztrófa, mint nálunk, így egyáltalán nem csoda, hogy 1200 Celsius fokos hőmérsékletet álló falakat húznak fel a bunkereikbe azok, akik megtehetik. A csoda világvége lakóhelyeket az alábbi galériában érdemes végigböngészni.

Kép:  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr312434251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kabarészínész 2017.04.19. 12:24:59

Azt ugye tudjuk, hogy a Vivaro valójában 10 év alatt egyetlen bunkert sem épített fel? Csináltak két szobát, ami tök szép a kamerán és ennyi. Egy kurvanagy hoax. Vagyis inkább lehúzás. De hogy a CNN se jár utána az azért már fájó...
süti beállítások módosítása