Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Inspiráló mediterrán hangulatú fürdőszobák

2017. május 10. - Otthon

A mediterrán stílus az egyik legkedveltebb a magyarok körében, egyes tézisek szerint azért, mert a Földközi-tengeren nyaralnak sokan, annak közelsége miatt, és szeretnék az ottani stílust az otthonaikban viszontlátni. Akár ezért, akár nem, tény, hogy a mediterrán stílus családias és természetes, olyan, ahol mindenki jól érezheti magát.

A mediterrán stílusnak többféle irányzata is van, gondoljunk csak a dél-franciai kovácsoltvas bútorokra és téglaszínekre vagy a görög fehér-kék színekre. Bármelyiket is választjuk a rengeteg irány közül, biztosan jól döntünk, ha az életszeretet, a családias hangulat, a kényelem és a tágas terek jellemzik az életünket. 

A stílus akkor az igazi, ha a ház minden helyiségében viszontlátni. A fürdőszoba az egyik olyan terület, amit gyönyörűen meg lehet kreálni mediterrán stílusban: szép cementlapok, fa anyagok és csempék segítenek ebben. A hazai lakáskínálatot végiglapozva rengeteg mediterrán stílusú házat látni, azonban a színes falak és rengeteg csempe mellett nem igazán látni ízléses, valóban mediterrán stílusú fürdőszobát.

Általában az ilyen fürdőszobákat láthatjuk viszont a hirdetésekben, mint mediterrán stílusú helyiség:

Kattintson a képre!

15_1.jpg

A fürdőket valóban bőven tele lehet rakni mázas csempékkel, és attól függően, hogy melyik déli ország enteriőrét szeretnénk megeleveníteni, a bútorok alapanyagait tekintve a fa domináljon - lehet fehér, antikolt vagy sötétbarna, teljesen mindegy. DE! Ne úgy, ahogy a fenti hirdetésben is látszik.

Azok, akik hűen ragaszkodnak a stílushoz, a rusztikusabb, nehéz, súlyos bútorokat választják általában, bár ezek tényleg csak a tágas terekben mutatnak jól, a kis tereket összepréselik. A hatalmas fiókos szekrényeket nem is javasolnám a fürdőszobákba, inkább a kevésbé rusztikus, szellősebb és kisebb szekrényeket érdemes odatenni.

A kiegészítők mintájában mindenképpen köszönjön vissza az enteriőrként kiválasztott déli ország legismertebb zöldsége vagy gyümölcse: ez lehet citrom, olíva, szőlő is akár. A színekre a fürdőszobában is a természetesség jellemző, de a déli országot idéző természet elevenedjen meg: terrakotta, tengerkék, olívazöld vagy citromsárga.

A falak festése is lehet változatos a fürdőben, ha a csempék helyett a falfestéssel variálnánk akkor szivaccsal nyomott mintákat vagy más textillel rondítsunk bele az egyenletes felületbe. Ha van ablak a fürdőszobában, akkor a súlyos, nehéz függönyök is mehetnek - ha a dél-franciaországi vagy dél-olaszországi irányt választjuk. 

Íme néhány inspiráló mediterrán fürdőszoba:

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr1512492815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rfbzs 2017.05.12. 21:10:33

Több a pénz, mint az izlés. Nagyjából ezt mutstják a képek.
süti beállítások módosítása