Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Az öt legjobb eladó kockaház

2017. május 14. - Otthon

A nyeregtetős parasztházak helyett kezdték el építeni a hatvanas évektől a Kádár-kockaként ismert sátortetős házakat. Körülbelül 800 000 ilyen ház lehet az országban, rendszeresen felbukkannak az ingatlanhirdetésekben. 

A kockaházak ellen szól, hogy energiafelhasználása többször annyi, mint egy átlagos budapesti belvárosi lakásé. Mellette szól, hogy jóval kevesebbe kerül, sokkal inkább barátinak nevezhető az ára, mint más városi lakásé. A jellemzően vidéki, például az agglomerációban is fellelhető Kádár-kockák könnyen kiegészíthetők melléképületekkel, és ha valaki szán rá pénzt, akkor az olcsóbb fűtés is kivitelezhető: megfelelő burkolattal és fűtési rendszer kiválasztásával.

Annyira jó áron kaphatók ezek a házak, hogy akár 14 millió forintért közel 200 négyzetméteres családi házat is lehet vásárolni, telekkel, melléképülettel együtt. Ha pedig a külseje lenne a fő probléma, akkor javaslom mindenkinek, hogy tekintse végig Katharina Roters Magyar Kocka című könyvét, amiben bemutatja, mennyire színes és szép is a kockaházak ornamentikája és vakolatdísze. A műnépi rettenetben igenis ott rejlik a házak szépsége, akkor is, ha a gulyáskommunizmussal függ össze a kockaházak létezése.

Az ingatlanpiacon több jó állapotú Kádár-kocka is eladó, természetesen főleg vidéken, kisvárosokban, falvakban igyekeznek megszabadulni a kockaháztól. 

1. Hevesen 4+1 szobás, 180 négyzetméteres családi ház eladó

0_49.jpg

Kattintson a képre!

2. Sarkadon eladó egy 95 négyzetméteres, 3 szobás ház

Kattintson a képre!

0_50.jpg

3. Pilisben 90 négyzetméteres kockaházat kínálnak 12,9 millióért

Kattintson a képre!

0_51.jpg

4. Monortól nem messze eladó a 3 szobás, 86 négyzetméteres kockaház 11,6 millióért

Kattintson a képre!

0_52.jpg

5. Kerepesen kockaház eladó melléképülettel 23 millióért

Kattintson a képre!

3_9.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr6712495595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.05.14. 16:24:51

Elképesztő, hogy milyen rettenetes a magyarok lakáskultúrája. Hogy micsoda borzalmas enteriőrökben élik le az életüket. És semmi köze ennek a szegénységhez. A balkánhoz tartozunk és ott is maradunk, mert erre van igény.

Magentax 2017.05.15. 08:07:01

@Hortenz: Már hogyne lenne köze a szegénységhez!
A bődületesen hatalmas magyar fizetésekből csak erre futja. Az ember általában örül, ha a rezsit és ételt ki tudja nyögni. Hápersze, majd lakberendezőt bérel, Olaszországból hozatja a bőrbútorokat, meg a márványlapokat...

gmihaly621 2017.05.16. 07:24:44

@Hortenz: De nagy az eszed, komám ! És mire vagy ilyen felvágós ? Amúgy pedig, hanyagold a Balkánozást, amellyel tudatlanságodat fitogtatod és te sem vagy különb az általad leszóltaknál !

Pankász Etele 2017.06.15. 08:18:14

Kedves OLVASÓ !
Ne hidd, hogy a néptől lopott pénzből gazdagodottak minőségibb ingatlanokban élik a dúsgazdag életüket !. Azért is szerénykednek,nehogy felhívják magukra a figyelmet, nehogy valaki, akár a szomszéd is bekopogjon hozzá lisztér, vagy cukorért. Reszketnek, csak ezt a reszketésüket kevesen veszik észre, mert határozottságot színlelnek, fölényes viselkedést mutatnak, hogy ezzel is távol tartsák maguktól az embereket. Ez az ő életük. Az építtetett ingatlanjaik a hivalkodóak /csicsásak/ ez fémjelzi a gazdagságukat.
süti beállítások módosítása