Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Igen vagy nem: zuhanyzó a hálószobában

2017. május 30. - Otthon

Optikailag növelhető azzal minden kisebb helyiség, ha üvegfelületet, átlátszó felületeket helyezünk oda. Azonban mi van akkor, ha a hálószobába egyik sarkában van az üvegfal, ami mögött a zuhanyzó vagy kád áll? Mi szól mellette és mi szól ellene?

A fürdőszoba az egyik legintimebb helyiség a lakásban, még a párok is elbújhatnak egymás elől oda, és úgy foglalatoskodhatnak a szőrtelenítéssel és más intim dologgal, amit a másikkal nem feltétlenül osztanának meg premierben. Kivéve, ha a zuhanyzó és a kád reality tévéként funkcionálhat a hálószobában, az ágyban fekvő társunk előtt. Ezzel nagyjából meg is indokoltuk, mi szól az ellen, ha a szoba egyik sarkából választjuk le a fürdőt, és azt nem falakkal, hanem üvegfelülettel választjuk le.

Oka van annak, ha az áttetsző üveget választja a belsőépítész, lehet, hogy anélkül nem lenne természetes fény a fürdőben, ráadásul nincs önálló ablaka sem. Kisebb alapterületű szobákba érdemes kialakítani az intim zónának nem nevezhető fürdőszobát, de a WC helyét fontos nagyon átgondolni. Vendégszobákban ez talán nem nagy gond, de ha házaspár és gyerekek laknak a lakásban, akkor semmiképp ne legyen egy helyiségben az üvegfalas vécével. A szellőzés kiépítése a vécé mellett a penészesedés elkerülése miatt is szükséges.

Ha valaki zuhanyzót szeretne a hálószobájába, csakis igényes, minőségi szaniterekben gondolkozzon. A szép burkolat és jó világítás szintén elengedhetetlen, ezek nélkül kevésbé lesz látványos, ízléses a hálószobába pakolt fürdő. Inkább egyedülállóknak, friss házasoknak jó megoldás, ha kisebb helyiségben kell megoldani a hálót és a fürdőszobát - mindenki másnak hosszú távon teher lesz az intim tér hiánya miatt.

Az alábbi eladó Pozsonyi úti lakásban a sarokban oldották meg a zuhanyzót: látható, hogy igényes, minőségi anyagokkal és jó világítással működhet a hálószobában a zuhanyzó.

Kattintson a képre!

3_10.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr5112549567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

na__most__akkor 2017.05.31. 07:19:16

Baromság.

Egy nyugateurópai (konkrétan bécsi...) motel-stílusú szállodában a zuhanyOzó a szoba sarkában elmegy.
Nincs elmozdítható bútor, mert ellopnák...

Az ÉN otthonomban fürdőszoba van, akinek fürödnivalója van, kimegy.
Fürdőköpeny, pongyola. Ha ketten vagyunk, meztelen.

Belsőépítész... na ne!

czinimini 2017.05.31. 10:38:43

Nem kell az a pára a hálószobába.
A gardróbból/kamrából lett zuhanyozót a helyhiány indokolhatja a régi, feldarabolt polgári lakásoknál. Esetleg , ha minden hálószobánál van egy kis zuhanyozó, de az már másfajta műintézmény.
süti beállítások módosítása