Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Ezekkel garantáltan fel lehet olcsón frissíteni a lakást

2017. június 15. - Otthon

Valami régiből valami újat, ez a csináldmagad technika lényege. Nem biztos, hogy új étkezőszékekre van szükség a lakásban, elképzelhető, hogy a garázsban régóta hánykolódó székeket át lehet annyira festeni és alakítani, hogy tökéletes étkezőszékeink legyenek - ez például az egyik tipp, hogyan lehet olcsón felfrissíteni a lakást.

1. A büdzsét érdemes meghúzni

Általában tele a lakás olyan tárgyakkal és dekoratív elemekkel, amiket nem használunk évek óta, és egyik helyről a másikra pakoljuk, sajnáljuk azokat kidobni. Ha van pár szék a garázsban, amiket ősidők óta nem használunk, akkor gondoljuk át, hogy más lábakkal, más színben, más háttámlával el tudjuk-e képzelni a lakásban. A mama régi függönye, egy régi szőnyeg, a maradék rétegelt falemez más színűre festve mind jók arra, hogy felfrissítsük a lakást.

2. Felhasználni, ami elromlott

Elképzelhető, hogy elromlik a porszívó, és kiderül, hogy a vezetékkel volt a gond, aminek egy része használhatatlan. De a másik része még jó, így akár éjjeliszekrényre lámpát is készíthetünk a vezetékből és egy üvegből például. Amikor valami olyasmit készítünk, ami a hulladékok közé került volna, de megmentettük, biztos, hogy szívvel lélekkel szeretni fogjuk.

 3. A konyhát fel kell turbózni

A sima, kezeletlen fa szekrényeket a legkönnyebb felturbózni olyanra, amilyenre szeretnénk. A kézzel festett, egyedi konyhabútoroknál nehéz kedvesebbet és a szívünknek melengetőbbet találni. A költségvetés pedig jóval kevesebb, ha mi magunk esünk neki a konyhaszekrénynek, és fessük át olyanra, amilyenre szeretnénk.

4. Az antik bútorokat nyugodtan szabjuk személyre

Az újrahasznosítás a legjobb barátunk, ha a lakás enteriőréről van szó. Az antik bútorokat, használati tárgyakat bátran perszonalizáljuk: újrafestéssel, lakkozással, új felhasználási móddal. Az antik ágykeret mutatós lehet, ha az eredeti színe helyett világosszürke színűre festjük át mindenhol. 

A belvárosi, modern lakásokban is fellelhető nem egy antik komód. Ezeket is át lehet alakítani a saját stílusunknak megfelelően, az alábbi eladó Dohány utcai lakásban a komód a modern kanapéval szemben más színben (mentazöldben akár) sokkal mutatósabb lenne.

Kattintson a képre!

4_5.jpg

5. A fenyőbútorok olcsók és könnyen alakíthatók

A fenyőbútorok nem éppen design bútordarabok, de ezzel szemben gyorsan és könnyen átalakíthatók. Így teljesen mindegy, milyen színben és milyen bútorgombokkal vásároljuk meg, egyedül a formája és a praktikussága határozza meg, elvigyük-e vagy sem. Új színben, új bútorgombokkal a legrondább fiókos szekrény is éke lehet a lakásunknak.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr10012587643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lavinia Pinkerton 2017.06.18. 14:12:12

Át ne fessétek mentazöldre. Adjátok inkább olyannak el, aki imádja és százezreket fizet a műbútorért.
süti beállítások módosítása