Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Olcsó ötletek tehetik könnyebbé az életünket a lakásban

2017. július 09. - Otthon

Elege van, hogy a papírtörlő mindig leesik, és az a fa és műanyag tartó, amit kapni lehet hozzá, túl sok helyet foglal? Például erre is mutatunk megoldást.

A Facebookon rengeteg ötlet kering pár perces videókban arról, hogyan lehet saját kezűleg gyorsan és olcsón hasznos dolgokat készíteni. Bár pár videó használhatatlan, mert nehezen beszerezhetők itthon a szükséges holmik, de kifejezetten sok hasznos tipp is akad. Ilyen az alábbi videó is, amiben praktikus ötleteket mutatnak be, csupa olyat, ami könnyebbé teszi az életet. Gondolom, sokaknak megvan a jelenet, ahogy bénázunk az alufóliával, amit lehetetlen úgy használni, hogy ne gabalyodjon össze. Vagy az a jelenet, amikor soha, de soha nem elég az a szennyeskosár, amit kiteszünk: ha kettő van a lakásban, akkor az lesz tele pár napon belül. 

Az olyan lakásokban nagy szükség van az okos és olcsó ötletekre, amikben szemmel láthatóan a design nem bírja el a sarokba dobott törölközőt. Ilyen tiptop az alábbi egyszobás, galériás teraszos eladó belvárosi lakás is.

Kattints a képre!

5_8_1.jpg

Sejtésem szerint nemcsak én, hanem mások is tartanak csak arra egy külön széket vagy fotelt, amibe a még felvehető ruhadarabokat hajítja. Amiket alig 2-3 órán viseltünk, és még nem akarjuk kimosni, a héten más napokon jók lesznek azok még, gondoljuk, majd az egész kupac ott áll hetekig, anélkül, hogy bárki hozzányúlt volna. Az is rendszeresen problémát okoz, hogy hogyan szedjük le a mini partvisról a hajszálakat, kutyaszőrt: meglepő, de a fésű erre is alkalmas.

Amiket meg lehet tanulni az alábbi videóból:

- a fésűt rá lehet ragasztani a partvis lapátjára, így könnyebb tisztán tartani,

- a műanyag vállfát ha kettévágjuk, tökéletesen alkalmas arra, hogy a konyhai papírtörlőt a falra akasztva azon tároljuk,

- az egyszerű papírdobozt használjuk fel a zöldségek pucolásához, csak egy szatyrot kell beletenni, és alkalmas szemetesnek,

- tupírfésűvel könnyebb hagymát szeletelni,

- a párnahuzat szuperjó szennyeskosárnak, csak egy kör alakú hímzőkeret kell hozzá.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr7512627957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása