Az Otthontérkép homedecor blogja.

Belül tágasabb

Belül tágasabb

Szőrös közép-európai férfiak szűk gatyában

2017. augusztus 13. - Otthon

A legnagyobb fórumozó felületen, a Redditen pár hete pörög a Helyek, amiket Wes Anderson is megirigyelhetne topic. Ez arról szól, hogy bárki, aki a világban jár valahol, és olyan helyszínt lát, amit akár valamelyik Wes Anderson filmben (Holdfény Királyság, Grand Hotel Budapest) is el tudna képzelni, lefotózza, és beküldi. 

"Az egész hely igazán Wes Andersonos. A festés és a gipsz angyalkák, elmosódott az egykori szépsége, szőrös közép-európai férfiak szűk gatyában."

- írja az egyik turista, aki meglátta a Széchenyi fürdő öltözőjének folyosóin mindazt, amit akár a Grand Hotel Budapest című filmben is el lehetne képzelni. A képet ide kattintva lehet látni. A sorban igen szép gyűjteményt találni, akad, akit egy bécsi kávézó ihletett meg, hogy megvitassa a netezőkkel, mennyire Wes Andersonos, de a világ minden tájáról látni szebbnél szebb építészeti és belsőépítészeti megoldásokat.

Stockholmi ház, japán kávézó, londoni téglaház, spanyol hotel, izlandi templom, dél-európai kapuk és hasonlók mind megtalálhatók a gyűjtésben. Vélhetően elég sok magyarországi helyszínt is hamarosan látni fogunk, ugyanis többen is írják a topicban, hogy a Széchenyi fürdő valóban passzol a sajátos képi világú filmrendező munkásságához.

Egyetlen egy dologba lehet belekötni, mégpedig a fotóba, a Wes Anderson filmekben általában nem három dimenzióban, hanem síkban látni a berendezést, szemtől szemben, tökéletes egyenességben. Ha valaki tehát arra adná a fejét, hogy tovább bővíti a fórumot budapesti képekkel, akkor erre érdemes figyelnie.

A hazai ingatlanpiacon is akadnak olyan házak, amiket akár egy Wes Anderson filmben is el tudnánk képzelni. Ilyen például az alábbi eladó Völgy ligeti ingatlan:

Kattintson a képre!

6_11.jpg

Fotó: Reddit

A bejegyzés trackback címe:

https://belultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr7512701537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása